Voor onze autistische zoon is het erg lastig om speelgoed te kopen. Dit komt omdat hij de ene soort speelgoed helemaal geweldig vindt, het andere speelgoed. Dat is niet anders dan bij een ander kind zonder autisme. Echter wordt onze zoon bang en of emotioneel van sommige soorten speelgoed. Vermoedelijk komt dit voort uit frustratie als hij het niet snapt. In de bijeenkomst voor ouders met kinderen met autisme kreeg ik de tip om een knikkerbaan te kopen. Dit schijnt stimulerend te kunnen werken. Mijn zoon is volgende maand jarig dus dit leek mij een goed moment om het uit te proberen.

 

 

Op pad voor een knikkerbaan

Een knikkerbaan kopen stond hoog in mijn prioriteitenlijst, echter kon ik ze nergens vinden. Als ik ze kon vinden waren de banen erg klein waardoor ze snel uitgespeeld zouden zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat grote knikkers over de baan heen kunnen, dit in verband met de motoriek. Een knikkerbaan kopen bleek dus nog iets lastiger te zijn dan ik ten eerste instantie had bedacht. Gelukkig bestaat het internet dus ik besloot maar eens te gaan zoeken naar de oplossing. Al snel daarna bedacht ik mij dat ik ook gemakkelijk de knikkerbaan online kon kopen. Echter vind ik het lastig inschatten of daar dan ook grote knikkers bij gebruikt konden worden. Ik kwam ook een houten knikkerbaan tegen, deze banen schijnen ook sterker te zijn dan knikkerbanen gemaakt van plastic. Je kunt er zowel houten knikkers die meegeleverd worden op gebruiken als gewoon met de glazen knikkers die je bij bijna iedere speelgoedwinkel wel kunt kopen.

 

 

De verjaardag van onze zoon werd gevierd

Vanwege het niet aankunnen van extreme drukte werden er tijden afgesproken voor bezoek. Zo waren er maximaal 4 mensen tegelijk op bezoek. Omdat hij snel overprikkeld wordt, hadden we besloten pas een dag na zijn verjaardag de knikkerbaan te geven. Dit vond hij ook wel leuk om een dag na zijn verjaardag alsnog verrast te worden. Hij was er direct tevreden mee en wilde samen met papa de baan in elkaar zetten. Dit was een simpel karwei maar zeker een goede oefening voor de motoriek. Mijn man deed dan ook maar weinig met het in elkaar zetten en wachtte af wat onze zoon allemaal zelf zou kunnen. Nu de baan in elkaar staat, is hij al dagen zoet met de knikkerbaan. Het is een mooi gezicht dat zoiets kleins zoveel los kan maken bij zo’n jongen. Heerlijk om te zien.