Surfboards zijn kwetsbaar

Het gebeurt constant. Surfplanken zijn kwetsbare designobjecten. Zelfs de meest voorzichtige surfer zal op een dag een scheur in zijn favoriete surfplank vinden. Dus, hoe kun je een surfplank ding of rail shatters repareren?
Het beoordelen van de schade is een prioriteit. Na het wegwassen van de tranen moeten we zorgvuldig analyseren hoe ernstig de surfplank is. Als je de magische stok in twee├źn hebt gebroken, maar niet wilt opgeven, moet je overwegen een professionele vormgever te bezoeken.

Als u eenvoudig een kleine tot middelgrote scheur repareert, kunt u het zelf doen, geen zorgen. Uiteindelijk is het uiteindelijke doel om de kern – het binnenschuim – te beschermen tegen de vernietigende kracht van zout water.

Water kan je surfplank gemakkelijk en snel voor altijd beschadigen. Als je board niet goed is afgedicht tegen H2O, wordt het geel, zwaar en rot met de tijd.

Vergeet de formule van de oude surfers: tape en wax. Hoewel het misschien als een tijdelijke oplossing kan dienen, is het absoluut niet de aanbevolen manier om dingen correct te repareren. Klaar om je surfplank van het ziekenhuisbed te redden?

Effectief repareren

1.Zorg ervoor dat je het bord hebt schoongemaakt: verwijder zand, was en zout;

2. Knijp in de scheur om te bevestigen dat er geen water in zit: als het helemaal droog is, kun je doorgaan;

Als u een surfplank van polyurethaanschuim bezit, merk dan op dat er uitstekende ding-reparatiekits op de markt zijn. Voor algemene details kunt u speciaal samengestelde UV-uithardende hars kopen voor het repareren van zowel epoxy– als polyurethaan-surfplanken.

3. Breng de gewenste hoeveelheid hars aan op het beschadigde gebied: doe het in de schaduw, met een wegwerpbaar, stevig instrument – een houten stok, bijvoorbeeld

4. Zorg ervoor dat u het product over het hele ding verspreidt, eventuele bubbels eruit drukt en scheuren en spleten vult;

5. Bedek de hars met een plastic vel om de hars in de juiste vorm te vormen;

6. Stel de hars bloot aan zonlicht: u zult merken dat deze binnen vijf minuten geleert en vervolgens uithardt;

7. Breng indien nodig extra hars aan om gaten en lage gebieden op te vullen;

8. Schuur na het drogen met een licht schuurpapier ruwe en overtollige hars af: je krijgt een gladde, vlakke afwerking;

Voor grotere dings is mogelijk een glasvezeldoek nodig. Het zal grotere gebieden en blootgesteld surfplankschuim versterken.

Het enige dat u hoeft te doen, is de glasvezelpleister iets groter maken dan de grootte van het reparatiegebied en deze vervolgens in een dunne laag hars drukken. Plaats over de “wond”, voeg meer hars toe en stel bloot aan zonlicht.