Wat Animal Crossing over ons zegt

0
1171

Toen ik bij mijn ouders aandrong “3ds xl kopen alsjeblieft” was mijn object van verlangen pokemon. Wat ik niet had verwacht is dat ik vastgekluisterd zou blijven aan Animal Crossing. Als ik nu opnieuw zou moeten gaan voor een 3DS kopen zou dat zijn voor Animal Crossing. Met de release van New Horizons was ik dan ook geprikkeld om mijn DS van zolder te halen. Ergens is het vreemd dat als je moet kiezen tussen wereldwijd avontuur of juist een heel klein avontuur dat laatste de winnaar is. Waarom worden we zo getrokken naar dat kleine gemeenschappelijke eilandleven?

De betekeniscrisis

Laatst las ik dat 1 op de 4 millenials in Amerika geen vrienden heeft. Geneen. Tegelijkertijd gaat dit gepaard met een steeds sterkere drang om het landelijke op te zoeken. Het bleek onder jonge carrière vrouwen de nummer 1 ontsnappingsfantasie te zijn aan de stress. Ik voel me blij dat ik niet de enige ben, maar waarom dit alles?

Waarvoor werk je?

Op een gegeven moment ga je je afvragen waarvoor je het nou allemaal doet. Steeds meer banen worden target of projectgericht, waar je zelfgestuurd vaste antwoorden binnen een deadline moet realiseren. Al die energie gaat erin zitten, om vervolgens de maand erop vanaf de start te beginnen. De enige week waar ik echt rust voel is de tweede week van de maand. Enige overloop van de maand ervoor is opgelost en die nieuwe projecten lijken dan vooralsnog on track te zijn. Het is echter die laatste week van de maand waar alles weer gaat schuren en die fantasie komt terug.

Wat het platteland zou moeten oplossen

Het platteland voelt dan als een fijne fantasie. In plaats van CRM systemen volgen mag je helpen iets te laten leven. Je kan met je eigen handen iets opbouwen. Je kan zelf je pompoentaart maken met je eigen bloem en eigen pompoen. Je kan je partner uitzwaaien terwijl hij de leidingen gaat checken terwijl je de waterdruk checkt. Toegegeven, deze laatste fantasie lijkt een persoonlijke van mij te zijn. De meeste van mijn vriendinnen en collega’s die ook de plattelands fantasie hebben staat hij vooral zonder shirt de tuin om te spitten glimmend in de zon. Ergens vinden ze ook wel dat hij beter de techniek kan doen, en dat jij dan de kraam langs de weg doen. Steeds vaker hoor ik dat de kraam langs de weg wegvalt voor een andere soort kraamzorg.