Thuiswerkplek inrichten

0
4539

Nu we gehoord hebben dat het advies is om nog langer thuis te werken, verdient jouw thuiswerkplek een opknapbeurt. Maar hoe richt je een thuiswerkplek in? Ik zet voor jou op een rijtje waar je allemaal aan kan denken, zodat jij het thuiswerken makkelijk nog een paar maanden langer volhoudt!

Omgeving

Tijdens een drukke werkdag zit je waarschijnlijk niet te wachten op afleiding. Het is daarom belangrijk om een plekje in huis te kiezen waar je dit zo weinig mogelijk hebt. Als je dit plekje hebt gevonden, zorg dan dat het opgeruimd en netjes is. Op een opgeruimde plek werk je een stuk rustiger en word je minder snel afgeleid. Hierbij hoort ook dat je bureau zo leeg mogelijk is. Leg hierop alleen de spullen die je nodig hebt voor werk. Een klein plantje mag natuurlijk wel, want dat is gezellig!

Lichtinval

Voldoende daglicht bevordert de concentratie. Het geeft je energie en het houdt je scherp. Het is daarom belangrijk dat op jouw thuiswerkplek voldoende daglicht komt. Om afleiding van buiten te voorkomen en de buren buiten te houden, kun je ervoor kiezen om duo gordijnen of houten jaloezieen aanbieding voor de ramen te hangen. Zo krijg je voldoende daglicht binnen, maar kun je niet te veel naar buiten kijken. Ook plissegordijnen van Veneta.com zijn hiervoor erg geschikt. Deze kun je zo ophangen dat alleen het bovenste gedeelte van het raam open is.

Houding

Jouw zithouding is het belangrijkste van allemaal! Met een verkeerde zithouding kun je rug- en nekklachten krijgen en deze kunnen zelfs zorgen voor blijvende schade. Dat willen we niet! Het is het meer dan waard om te investeren in een goede stoel en mooi bureau. Begrijpelijk dat je dit prijzig vindt, maar misschien kun je wel iets vinden op Marktplaats of in een kringloopwinkel. Of vraag eens rond bij familie en vrienden, misschien hebben zij nog een goede stoel staan. Sommige werkgevers bieden ook de stoel die je op kantoor gebruikt aan om thuis te gebruiken. Heb je daar al naar geïnformeerd?