Geld moet rollen

0
2714

Stilstaand geld is net zo zonde is als een stilstaande windmolen. Geld zou niet moeten luieren op de bank of in een oude sok. Het moet circuleren, net als de roterende wieken van een windmolen. En dit kan op allerlei manieren en met allerlei motieven. Om de metafoor met de windmolen nog even vol te houden: de energie van een windmolen kan gebruikt worden voor economische motieven (de stroom die wordt opgewekt kan worden verkocht), idealistische motieven (groene stroom is goed voor het milieu) en maatschappelijke motieven (de energie van een windmolen vindt zijn waarde in een bepaald product dat met de energie kan worden vervaardigd). Dit geldt allemaal ook voor het beleggen van geld. Met beleggen kan geld worden verdiend, idealistische motieven worden verwezenlijkt of maatschappelijke goederen of diensten worden vervaardigd. De meedogenloze zakenman zet helemaal in op geld verdienen en investeert in wapenfabrieken of palmolieplantages. De milieubewuste millennial neemt genoegen met een minder rendement en investeert in een groen doel. Persoonlijk beleg ik het liefst in bedrijven waar alle drie de vlakken samenkomen.

Hoe weet je van welk bedrijf je aandelen moet kopen?

Je kunt je geld toevertrouwen aan een broker, die voor jou op zoek gaat naar een geschikte investering. Vooral voor beginners is dit handig. Tegelijkertijd kom je zo al snel in een wereld terecht waar je zelf geen affiniteit mee hebt. De gebruikte termen zijn ingewikkeld en de grafieken, koersen en vooruitzichten zijn zeer lastig te doorgronden. Je kunt er ook echter voor kiezen om het eenvoudiger aan te pakken. Dit kun je doen door te investeren in iets wat dichtbij je ligt. Letterlijk, door bijvoorbeeld geld te investeren in een lokale ondernemer die bij jou om de hoek een kroeg wil openen. Of figuurlijk dichtbij, door in een veld te investeren waarmee je veel affiniteit hebt. Een fervent roker van wiet en een ideologisch voorstander van legalisering, zou bijvoorbeeld kunnen investeren in het bedrijf Aphria. Zij zijn namelijk een van de grootste producenten van recreatieve en medicinale wiet.

Koop Aphria stock online

De koers van Aphria kent de laatste tijd een opwaartse trend. Het is eveneens een trend dat steeds meer landen het gebruik van cannabis gedeeltelijk of geheel legaliseren. Hieruit zou je af kunnen leiden dat er mooie vooruitzichten aan de horizon gloren voor een bedrijf als Aphria. Als je hiervan overtuigd bent, kun je ervoor kiezen om aandelen in Aphria te kopen. Tegelijkertijd kan het ook zo zijn dat mensen gedurende de coronacrisis meer recreatief cannabis gebruiken. Zodra de crisis is opgelost, zou de vraag weer af kunnen nemen. Welke toekomst aannemelijker lijkt, is voor jou als belegger om te beslissen. Dat maakt het juist zo leuk! Geinteresseerd geraakt in Aphria? koop aphria stock online via deze link!