De vele voordelen van een natuurlijke shampoo bar

0
1143

Wist je dat het tegenwoordig helemaal niet meer nodig is om shampoo in plastic flessen te kopen? Deze flessen gooi je elke keer weg als ze leeg zijn, en dat is natuurlijk super slecht voor het milieu. Daarnaast is het ook nog eens zo dat veel shampoos uit plastic flessen verre van natuurlijk zijn, en dat is helemaal niet goed voor je haar. Een 100% natuurlijke shampoo bar biedt voor beide nadelen een oplossing. Deze komt namelijk volledig verpakkingsvrij, of in ieder geval zonder plastic. Soms zijn ze namelijk in een papiertje gewikkeld of zitten ze in een kartonnen doosje, maar dat is gemakkelijk te recyclen. Daarnaast is een shampoo bar gemaakt van niets dan natuurlijke ingrediënten. Dit merken veel mensen al snel aan hun haar. Het wordt gladder, glanzender, voller en gezonder.

Speciale shampoo tegen vet haar

Ben jij het ook zat om elke keer shampoo uit een fles te gebruiken en zoek je daar een natuurlijk alternatief voor? Shampoo bars zijn de oplossing! Het is goed om te weten dat dit soort bars er in allerlei verschillende varianten zijn, zoals speciaal voor droog haar, voor krullen, voor mensen die last hebben van roos, etc. Ook is er een speciale shampoo tegen vet haar in de vorm van een bar. En het leuke is, welke variant je ook kiest, je kunt altijd de geur selecteren die je het lekkerst vindt. Dit soort shampoos zijn er namelijk in ontzettend veel varianten, zodat jouw haar altijd precies zo ruikt als jij wilt. Wat dacht je van een shampoo tegen vet haar die ruikt naar sinaasappel? Of heb je liever citroen, meloen of kiwi?

Natuurlijke shampoo voor elk haartype

De reden dat nog steeds veel mensen kiezen voor shampoos uit flessen is dat deze vaak zijn gemaakt voor diverse haartypes. Echter bestaan er onderhand zoveel verschillende shampoo bars dat dat geen excuus meer mag zijn. Er is voor iedereen wel een goede shampoo bar verkrijgbaar, in een geur die je lekker vindt. Zelfs als je de gelige kleur uit blond haar wilt halen kun je een shampoo in vaste vorm kopen. Dit is een zogeheten zilvershampoo, en deze haalt met paarse pigmenten de gelige gloed uit je haar. Hij werkt net zo goed als een reguliere zilvershampoo (uit een plastic fles), maar is volledig natuurlijk en wordt bezorgd zonder plastic.

Shampoo bars voor kinderen

En natuurlijk worden ook de kinderen met hun gevoelige oogjes niet vergeten. Ook voor hen bestaan speciale shampoo bars, die niet prikken in de ogen. Deze bars hebben een hele neutrale geur, en maken het haar van je kindje super zacht. Ook de hoofdhuid wordt verzorgd, want veel baby’s en kinderen hebben nogal een gevoelige hoofdhuid. Het is voor hen extra belangrijk om geen shampoos met chemische ingrediënten te gebruiken, maar liever iets natuurlijks. Online zijn er genoeg webshops die dit soort shampoos in vaste vorm aanbieden. Of je nu een speciale shampoo tegen vet haar zoekt, iets tegen roos of een speciale baby- of kindershampoo, alles is verkrijgbaar in een natuurlijke variant. Deze bevat geen onnodige toevoegingen, en zelfs geen plastic verpakking. Wat wil je nog meer?