Waarom zijn gouden sieraden zo geliefd?

0
547

Gouden sieraden worden al een eeuwigheid gedragen. En nog altijd zijn we dol op sieraden van goud. Misschien vraag je je af: waar komt die liefde voor goud eigenlijk vandaan? Van een stukje stijl en uitstraling tot de hoogwaardige kwaliteit van goud: er zijn verschillende redenen voor. In dit artikel leggen we je er meer over uit!

Goud is prachtig

Goud wordt door veel mensen gezien als de mooiste materiaalsoort voor een sieraad. Het straalt klasse en stijl uit, het is opvallend en het is goed te combineren met vrijwel alle outfits en aangelegenheden. Daarom wordt goud zo graag met trots gedragen! Denk aan een goud ketting, met of zonder hanger. Of je je gouden sieraad nu op dagelijkse basis draagt of juist enkel op bijzondere momenten, dat is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen. Een gouden sieraad staat te allen tijde beeldig. We zien goud als elegant, sierlijk en chic – dat zijn natuurlijk prachtige eigenschappen.

Goud heeft een geschiedenis

De ontdekking van goud wordt toegeschreven aan de oude Egyptenaren. Goud wordt al enorm lang gebruikt. Zo werden er eeuwen geleden al munten van gemaakt, als betaalmiddel. Gouden sieraden volgden niet veel later. Door de jaren heen zijn er natuurlijk steeds meer gouden sieraden bijgekomen. Bepaalde sieraden zijn al jarenlang geliefd om te dragen: ze raken nooit uit. Een gouden zegelring is hier een mooi voorbeeld van. Zo’n sieraad wordt ook vaak doorgegeven binnen een familie. Het stuk geschiedenis geeft het dragen van goud extra betekenis.

Goud blijft goud

Naast de symbolische waarde valt er ook veel te zeggen over de kwaliteit van goud. Goud vergaat niet en oxideert niet. Ook blijft de glans van goud bewaard. Dit maakt dan ook dat gouden sieraden jarenlang kunnen worden gedragen. Er kan natuurlijk altijd wat slijtage plaatsvinden door de vele draagbeurten, maar het goud zelf blijft intact. Gouden sieraden die honderden jaren oud zijn en nu nog worden teruggevonden, hebben nog altijd die herkenbare glans. Zeker na een poetsbeurt, om de glans weer op te halen. Hoe het kan dat goud zo mooi blijft? Goud is een edelmetaal. Edelmetaal verbindt zich niet of nauwelijks met zuurstof, waardoor het materiaal bijvoorbeeld niet roest. Ook water of zweet heeft geen of weinig invloed op goud, wat maakt dat je je gouden sieraden in principe nooit af hoeft te doen.

Goud is goed te combineren

Je kunt wel stellen dat gouden sieraden met alle outfits te combineren zijn. Welke kleuren of materiaalsoorten je ook aantrekt. Dit maakt dat je goud altijd kunt dragen! Of het nu bij een simpel T-shirt met jeans is of juist in combinatie met een elegante jurk, goud voegt altijd iets toe. Je voegt er steevast een luxe uitstraling mee toe aan je outfit. Leuk tijdens een werkdag, maar natuurlijk al helemaal tijdens een viering of andere speciale dag in je leven. Kies voor die momenten de fraaiste gouden sieraden uit, die je look complimenteren en je laten stralen.