Tips voor vakantie boeken in coronatijd

Er zullen maar weinig mensen zijn die niet houden van vakantie vieren. En dit jaar hadden mensen er misschien wel nog meer dan normaal behoefte aan. We hadden immers een heuse lockdown meegemaakt wegens de pandemie, waardoor we de maanden voor de zomer weinig bewegingsvrijheid hadden en voornamelijk binnenshuis hadden geleefd. Nu de zomer voorbij is en iedereen op eigen wijze vakantie heeft gevierd, zijn er velen die graag weer of alsnog iets zouden willen boeken voor het najaar of alvast voor volgend jaar. Dat kan zeker, alleen wat is er slim en mogelijk in de periode dat de pandemie nog gaande is? In deze blog krijg je tips voor het boeken van je vakantie in coronatijd.

Pakketreis

Misschien ben je gewend om wat spullen in de auto te laden, richting het zuiden te rijden en dan je tentje op te slaan bij de eerste leuke camping die je tegenkomt. Dat kan in principe nog steeds, maar check dan wel vlak voor vertrek de coronamaatregelen in de landen waar je doorheen gaat rijden. We weten inmiddels allemaal dat de situatie plotseling kan veranderen, waardoor je ineens toch niet meer met vakantie kan. In deze tijden is het daarom slimmer om een pakketreis te boeken. Dan ben je beter beschermt als de vakantie gewijzigd of geannuleerd moet worden. Check bij de reisaanbieder wat voor regels ze hanteren, zoals of het mogelijk is kosteloos te annuleren of dat ze vouchers verstrekken.

Soort accommodatie

Ten tweede is het slim te kijken naar wat voor soort vakantie je boekt. Wil je bijvoorbeeld het zekere voor het onzekere nemen en liever niet met andere mensen reizen in bus, trein of vliegtuig? Kies dan voor de auto. Bijkomend voordeel is dat je dan in 12 tot 15 uur weer thuis bent, mocht je plotseling terug moeten. Je bent dan ook niet afhankelijk van ander vervoer. Ook vind je het nu wellicht prettiger om niet in een hotel te verblijven, maar liever een eigen accommodatie hebt. Op een camping heb je veel ruimte om je accommodatie heen. Daarbij ben je dan lekker veel in de buitenlucht. In de meeste gevallen kan je ook op een camping over eigen sanitair beschikken.

Tip voor campingvakanties

Om meerdere redenen is het dus slim iets bij een reisorganisatie te boeken en als accommodatie voor een camping te gaan. Kijk eens bij het aanbod van Allcamps campingvakanties. Zij hebben een mooi aanbod van allerlei fijne campings met verschillende soorten accommodaties in zowel Nederland als andere landen in Europa. Bij Allcamps campingvakanties kan je geheel vrijblijvend je vakantie vastleggen. Tot 21 februari 2021 mag je je boeking kosteloos annuleren bij hen. Het verdient wel aanbeveling zo snel mogelijk te reserveren, omdat de verwachting is dat veel mensen hun vakantie van dit jaar omboeken naar volgend jaar. De populaire campings zullen daardoor sneller dan normaal vol zitten. Dus boek alvast lekker je vakantie, dan heb je meteen iets leuks om naar uit te kijken!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Is jouw huis al klaar voor de feestdagen?

Hoor je ze al aankomen? Met rinkelende belletjes, zacht geurende speculaaspoppen en het knisperen...

In een Vegan Restaurant Den Haag ontdek je wat...

Je denkt bij vegan eten misschien niet direct aan lékker eten, maar alleen aan...

Wat zijn passende gerechten bij een wijntje?

Wijn is een geweldige drank die veel mensen graag drinken. Er zijn vele verschillende...

Je badkamer inrichten hoeft zeker niet lastig te zijn

Wanneer je een nieuwe woning gaat kopen of huren, is het belangrijk om na...

Alle voordelen van een elektrische bakfiets op een rijtje

Fietsen is een geweldige manier om gezond te blijven en tegelijkertijd het milieu te...

Ga voor zeep met arganolie voor een gezonde huid

Het is voor iedereen belangrijk om te zorgen voor een gezonde huid. Je hebt...

Populaire categorie├źn

Comments