Hoe zorg je nu voor een gezond gehoor?

De laatste tijd komt het helaas steeds meer voor, gehoorverlies en gehoorschade. Onder ouderen is het veelal bekend dat zij lijden aan gehoorverlies door onder andere ouderdom, maar zien we juist gehoorschade erg veel terug bij jongeren. Helaas komt dit doordat jongeren niet zorgvuldig omgaan met hun gehoor. Ze luisteren erg veel te harde muziek, via oordopjes, een lange tijd achter elkaar. Door deze constant te harde muziek krijgt het gehoor erg veel trillingen te verwerken, wat het gehoor op een gegeven moment niet meer aan kan. Langzamerhand treedt er gehoorschade op, wat pas na een loop van tijd merkbaar zal zijn bij de jongeren zelf. In dit blog willen we je graag behouden en waarschuwen voor de gevolgen hiervan, maar geven we je ook tips om gehoorschade nu te voorkomen!

Klachten? Ga naar de audicien!

Iets wat heel erg belangrijk is, is dat je meteen actie onderneemt wanneer je merkt dat er iets iet helemaal klopt. Het zou natuurlijk zou kunnen zijn dat je een lange tijd, voor een constante periode naar te harde muziek hebt geluisterd. Wanneer je hier klachten van ervaart, zul je hier direct actie op moeten ondernemen en een afspraak bij de audicien moeten inplannen. De audicien kan vervolgens een gehoortest bij je doen, waarna hij zal oordelen of je eventuele gehoorschade hebt opgelopen. Samen zal er worden gekeken naar de oorzaak, waarna jullie zullen gaan kijken naar alternatieven en oplossingen om dit te kunnen voorkomen. Wanneer je met lichte klachten blijft doorlopen zul je, in tegenstelling tot wanneer je direct naar de audicien gaat, alleen maar meer gehoorschade en meer klachten krijgen. Op een gegeven moment valt er nog weinig te redden, waardoor je op den duur erg veel van je gehoor kunt beschadigen. Een enigste optie zou dan kunnen zijn om te gaan kijken naar hoortoestellen. De hoortoestellen kunnen ervoor zorgen dat er signalen worden opgepikt, om vervolgens door te zenden naar het oor. Maar kom op, laten we er eerst voor zorgen dat we voorzorgsmaatregelen treffen, zodat we op deze jonge leeftijden nog kunnen beschikken over een gezond gehoor!

Een gezond gehoor door de juiste preventie

Wanneer je gehoorschade wilt voorkomen, is het belangrijk om de juiste preventie en voorzorgsmaatregelen te treffen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het geluid van je telefoon op een door jou maximaal volume zet. Er zijn tegenwoordig ook oordopjes te verkrijgen die niet harder zullen dan het voorgeschreven maximale volume, waardoor je jouw oordopjes nooit te hard zult hebben staan. Vervolgens is het belangrijk om het luisteren naar muziek via oordopjes zoveel mogelijk op verschillende tijden in te plannen. Voorkom dat je een lange periode naar muziek luistert met oordopjes in, waar je jouw gehoor een plezier mee zult doen!

Verder is het aan te raden om bijvoorbeeld op een festival gebruik te maken van oordoppen die het geluid afschermen, maar die ervoor zorgen dat je nog wel kunt genieten van de muziek. Je beschermt je gehoor tegen harde trillingen, waardoor je ook geen gehoorschade op zult lopen. Kies voor jezelf en wees verstandig, want je gehoor moet nog je gehele leven mee!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Op wat voor manier dragen sommige soorten planten bij...

De meeste mensen kennen de tijd dat ze op reis zijn als een moment...

Wat voor verandering betekent het voor jade en gio...

Samenwonen is een grote stap in het leven van iedereen. Het is een transformatie...

Is het tijd voor die verbouwing?

Iedereen heeft het wel in huis, dat ene plekje wat je al jaren lang...

Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een...

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden....

Hoe vind je informatie betreffende lokale vacatures in wonen...

Wil je graag de meest recente informatie betreffende lokale vacatures in wonen plus...

Welke kledingmerken bieden leuke kidskleding aan?

Geniet van de leukste kidskledingmerken voor travelers Als je op zoek bent naar leuke...

Populaire categorie├źn

Comments