Buitenverf nodig? Hier vind je alle info over verven voor buiten!

0
742

Wil je een muur of tuinmeubels verven? Buitenverf is daar speciaal voor ontwikkeld! In dit artikel vertellen we alles over buitenverf: wat het is, waarom je het nodig hebt en welke soorten er zijn. Daarnaast geven we tips over buitenverf online kopen. Benieuwd naar alle informatie? Lees dan snel verder!

Wat is buitenverf? 

Buitenverf, zoals Sigma allure is een verfsoort die speciaal ontwikkeld is voor gebruik buitenshuis. Het heeft een goede bescherming tegen weersinvloeden, zonlicht en vocht. Daarnaast is buitenverf kleurvast, wat betekent dat de kleur niet vervaagt door de zon of regen.

Verven met gewone verf is geen optie als je iets wilt beschilderen wat blootgesteld wordt aan weer en wind. Buitenverf is daarentegen bestand tegen alle weersomstandigheden. Het zorgt ervoor dat je muur of tuinmeubel er jarenlang mooi uit blijft zien!

Wat voor soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten buitenverf op de markt. De meeste verfsoorten hebben een beschermende laag die ervoor zorgt dat de kleur niet vervaagt door weersinvloeden. Op die manier kan je genieten van een mooie, kleurvaste muur of tuinmeubel! Ook zijn er veel verschillende merken en kleuren buitenverf beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld verf in de kleuren wit, grijs en zwart, maar ook in felle kleuren zoals rood, geel en blauw.

Buitenverf is verkrijgbaar in elke doe-het-zelfzaak of tuincentrum. Daarnaast kan je het ook online bestellen. Let wel op dat je de juiste verfsoort en hoeveelheid bestelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Als je twijfelt over welke buitenverf het beste bij jouw project past, kan je altijd terecht bij een medewerker van de winkel. Zij kunnen je adviseren over welke verf het meest geschikt is voor jouw klus!

Waar moet je op letten als je buitenverf koopt?

Als je buitenverf gaat kopen, is het belangrijk om te weten welke verfsoort je nodig hebt. Denk daarbij aan de ondergrond waarop je wilt gaan verven. Is de muur of tuinmeubel van hout? Dan is latexfrisse muurverf een goede optie. Wil je verven op pleisterwerk, stucwerk of metselwerk? Kies dan voor silicatenverf of acrylaatverf. Deze soorten buitenverf zijn namelijk ademend, wat betekent dat vocht en damp makkelijker uit de muur kunnen verdampen. Dit voorkomt schimmel- en algengroei!

Buitenverf is dus een must als je iets wilt gaan verven buitenshuis. Het is belangrijk om te weten welke soort je nodig hebt, afhankelijk van de ondergrond waarop je gaat verven. Daarnaast is het ook fijn om te weten waar je buitenverf kan kopen. Hopelijk hebben we je hiermee voldoende informatie kunnen geven! Veel plezier met je klus!