Circumcisie gewenst? Hier kun je terecht!

  0
  344

  Ben je aan het zoeken naar een betrouwbare kliniek voor het laten uitvoeren van een circumcisie, oftewel besnijdenis van de penis, dan lees je hier waar je daarvoor terecht kunt. Natuurlijk is het begrijpelijk dat je met zorg zoekt naar de juiste plek waar je je fijn voelt. Zeker wanneer het om een circumcisie bij een jong kind of baby gaat. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je onbezorgd geholpen wordt door ervaren artsen!

  Waarom zou je een circumcisie laten uitvoeren?

  Er zijn verschillende redenen waarom mannen besluiten een besnijdenis te laten uitvoeren. De nummer één reden is toch wel vanwege een medisch probleem of ongemak. In veel gevallen gaat het er dan om dat de voorhuid te nauw is waardoor de man hier veel hinder van ervaart. Daarnaast kan het zo zijn dat ze het overwegen vanwege hygiënische redenen. Een besneden penis is toch vaak een stuk makkelijker schoon te houden. Verder vinden mannen het gewoonweg mooi als hun penis besneden is of doen ze het vanwege hun geloofsovertuiging. Vanwege een bepaalde geloofsachtergrond zie je vaak al dat ouders ervoor kiezen om hun kinderen te laten besnijden. Dit gebeurt vaak wanneer het kindje nog jong is.

  Dit kun je verwachten

  Bij de meeste klinieken is het belangrijk dat de toestemmingsverklaring gelezen en getekend is alvorens ze starten met de ingreep. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer je kiest voor een besnijdenis Amsterdam. Wanneer het een kind of baby betreft, dienen de ouders deze verantwoordelijkheid op zich te nemen. Is jouw zoon tussen de 12 en 16 jaar? Dan dient hij zelf ook toestemming te geven. Dit om misstanden te voorkomen. Bij een besnijdenis baby of kind wordt het aangeraden om van tevoren paracetamol in te nemen. Tijdens de ingreep wordt het kindje nog extra verdoofd zodat hij de ingreep pijnloos kan ondergaan. Achteraf kunnen er wel klachten ontstaan van pijn of gevoeligheid. Bij deze klachten kun je het beste weer paracetamol geven.

  Na de ingreep

  Na de ingreep is het van belang om de penis goed schoon te houden. Ook kan de penis het beste worden ingesmeerd met vaseline zodat de wond niet blijft plakken aan de luier of onderbroek. Een kind is meestal binnen 2 tot 3 weken herstelt van de ingreep. Bij volwassen mannen duurt dit iets langer, namelijk 4 tot 6 weken. Wanneer er wondinfectie of een andere complicatie optreedt, is dit natuurlijk nog langer. In de meeste gevallen loopt de ingreep zonder complicaties, maar bij de behandeling komen altijd risico’s kijken. Zorg dat je van deze risico’s op de hoogte bent alvorens je een keuze maakt.