De winterchecklist voor je aanhangwagen

0
545

De winter is in aantocht! Tijd om je aanhangwagen winterklaar te maken. In dit blog post geven we een overzicht van alle punten waar je op moet letten bij het voorbereiden van je aanhangwagen op de koude wintermaanden. Zo voorkom je dat je aanhangwagen vast komt te zitten in de sneeuw of dat er iets kapot gaat door de strenge wintersport. Lees snel verder en maak je aanhangwagen winterproof samen met Hapert!

Kies een aanhangwagen die geschikt is voor jouw omstandigheden

Het eerste waar je aan moet denken bij het winterklaar maken van je aanhangwagen is de buitenkant. Afhankelijk van waar je woont en wat voor weer je doorgaans in de winter meemaakt, moet je misschien verschillende voorzorgsmaatregelen nemen. Enkele dingen die overal gelden, zijn: al je banden controleren op profieldiepte en juiste bandenspanning, strooizout en vuil van je frame en onderstel verwijderen, en zorgen dat je verlichting goed werkt. Het hebben van een goede en veilige aanhanger is het belangrijkst. Kies bijvoorbeeld voor een Hapert kipper aanhanger. Dit een aanhangwagen waarbij de laadbak hydraulisch kan kantelen. Ben je opzoek naar een koeltransport? Dan zal een koelwagen kopen meer wat voor jouw zijn. Ga je voertuigen transporteren? Dan is een kantelbare autotransporter een betere optie.

Kijk of alle systemen correct werken

Een ander belangrijk aspect van de voorbereiding van je aanhangwagen is ervoor zorgen dat alle systemen correct werken voordat je de weg opgaat. Dit omvat het controleren van je remmen en zorgen dat ze in goede staat zijn, eventueel noodzakelijke reparaties aan je verlichting uitvoeren, en de olie en andere vloeistoffen verversen als dat nodig is.

Bescherm je aanhangwagen voor winterse weersomstandigheden

Tot slot is het essentieel om wat extra maatregelen te nemen om je aanhangwagen te beschermen tegen barre winterse weersomstandigheden. Dat kan bijvoorbeeld door je aanhangwagen af te dekken als hij niet in gebruik is of een ontdooimiddel op de buitenkant aan te brengen om sneeuwophoping en ijsvorming te voorkomen. En zorg er natuurlijk voor dat je altijd de weersverwachting in de gaten houdt voordat je op pad gaat, zodat je vooruit kunt plannen voor mogelijke uitdagingen!

Met deze tips kun je erop vertrouwen dat je aanhangwagen zelfs op de koudste wintermaanden is voorbereid. Bereid je dus voor op die ijzige wegen en geniet van een zorgeloos winterseizoen!