Heb jij alle vaccinaties al gehaald die je nodig hebt?

Blijf jij lekker in Nederland of ga je misschien naar België, Duitsland of een ander land dat lekker dicht in de buurt is? Dan hoef je je deze zomer niet druk te maken over vaccinaties. Zelfs de vaccinatie tegen corona is momenteel niet meer nodig om te mogen reizen. Ga je echter verder weg, naar landen in Oost Europa, Zuid Amerika, Azië of Afrika? Dan is het wel slim om even te checken welke vaccinaties verplicht zijn en welke vaccinaties worden aangeraden. Je kunt deze vaccinaties gewoon in Nederland halen, al is het wel verstandig om even te controleren hoe lang van te voren je dat moet doen. Sommige vaccins hebben een inwerktijd waar je rekening mee moet houden.

Hoe zit dat met vaccinaties voor reizen?

In Nederland zijn we enorm verwend met het Rijksvaccinatieprogramma. Al vanaf onze geboorte staan vaccins voor ons klaar om ons te beschermen tegen ziektes die nog niet eens zo heel lang geleden dodelijk waren. We hebben deze ziektes dankzij dit programma grotendeels onschadelijk weten te maken. Dat is echter in veel landen wel anders. Daar is geen geld om iedereen te kunnen vaccineren en daar zijn ziektes die we hier bijna niet meer kennen nog steeds dodelijk. Daarom is het belangrijk om jezelf, als je gaat reizen, goed te beschermen. Denk dan, bijvoorbeeld aan de DTP vaccinatie. Deze vaccinatie beschermt je tegen Difterie, Tetanus én Polio.

Vaccineren is verstandig en soms ook verplicht

Er zijn landen waar je niet naartoe mag als je bepaalde prikken niet hebt gehaald. Het is dus altijd verstandig om je goed in te lezen voor je verder wilt gaan reizen. Sommige prikken heb je thuis al gehad, toen je klein was, maar moeten in sommige gevallen herhaald worden. Dat geldt voor de DTP vaccinatie, maar ook voor de BMR vaccinatie (Bof, Mazelen en Rode Hond). Je hebt vaak eigenlijk alleen een nieuwe Mazelen-prik nodig, maar die wordt niet los gegeven…

Mag je altijd alle vaccins hebben?

Wanneer je onder behandeling bent bij een arts, is het altijd verstandig om te overleggen voor je een reis gaat boeken. Het kan zo zijn dat je bepaalde vaccinaties niet mag halen in verband met een contraindicatie op je medicatie, dit is bijvoorbeeld het geval bij levende vaccins. Ook zijn sommige prikken niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, zwanger willen worden of borstvoeding geven. Een overleg met je arts kost je maar een paar minuten en het kan je veel ellende besparen.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Wat is proteïne en waar zit het in?

Proteïnen zijn macronutriënten die in ons lichaam belangrijke functies vervullen. Ze zijn een bron...

De voordelen van het kiezen van crypto als investeringsmiddel

De toekomst van geld is digitaal. Daarom zou je in crypto moeten investeren. Crypto...

Dankzij deze sportmaaltijden sport je op een effectieve manier

De combinatie van gezond eten en genoeg bewegen is ontzettend belangrijk. Sporten zal je...

Muizenbestrijding: Hoe werkt het?

Je hebt last van muizen. Dat is absoluut nooit fijn, of je nu een...

3 redenen waarom een alarmsysteem je huis veiliger maakt

Ben je van plan om de veiligheid van je woning op te schroeven? Dan...

Hoe houd je de klanten van je bedrijf tevreden?

Als je een eigen bedrijf hebt, ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren...

Populaire categorieën

Comments