Lekker met je hond naar buiten: fijn voor allebei

In de herfst is het vaak nog heerlijk buiten. Oké, misschien wat fris, maar daar kun je je prima op kleden.  Het bos is mijn favoriete plek in de herfst. Je ziet de verschillende kleuren van de blaadjes aan de bomen en op de grond. De paddenstoelen schieten als, ehm, paddenstoelen, de grond uit. Maar in mijn eentje naar het bos, dat vind ik dan weer niet zo leuk. Dus leen ik de hond en wat hondenvoer van mijn oudere buurvrouw. Hond gelukkig en ik gelukkig. En de buurvrouw ook, zij hoeft nu niet perse naar buiten. De hond kan kilometers rennen en spelen en draagt iedere keer weer een andere tak met zich mee. Tussendoor geef ik hem wat brokjes of wat water. Heb ik ook even een reden om te gaan zitten en goed naar de omgeving te kijken.

Want er is zoveel te zien, te genieten en te ruiken in het bos

Het herfstbos is een totaal ander bos dan het bos in de lente. Natuurlijk is de lente ook mooi, nieuwe blaadjes aan de bomen en overal weer groen. Daar is niks op aan te merken. Maar het herfstbos heeft een speciaal plekje in mijn hart. De kleuren zijn warm, ook als het koud is buiten. De geuren lijken veel intenser dan in andere jaargetijden. Ook is de begroeiing een stuk minder dik en is de kans dat ik een hert zie lopen een stuk groter.

Naar het strand met je hond

Ook een tip voor deze herfst: lekker uitwaaien op het strand met de hond en de kinderen. Dan komen jullie misschien wel volkomen gezandstraald terug, maar wat zullen jullie heerlijk rozig zijn! De hond kun je niet gelukkiger maken dan hem (of haar) vrij te laten rennen over het strand. Natuurlijk check je van tevoren even of de hond überhaupt mee mag op het strand. Je kinderen zullen het geweldig vinden om te gaan vliegeren of om tegen de wind in te rennen. Het is wel slim om een kleedje over de bekleding in je auto te leggen voor de terugweg…

Een frisse neus dankzij je hond

Mensen die dagelijks een hond uitlaten komen veel meer buiten dan mensen die dat niet hoeven. Iedere dag een paar keer naar buiten is hartstikke gezond en zorgt ook nog eens voor een betere weerstand. Want ook al schijnt de zon misschien niet, buitenlucht is altijd goed voor je!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

De mooiste manier om jouw keuken te maken

Wanneer je een nieuwe keuken wilt, zijn er veel mogelijkheden die je zou kunnen...

Met de moroccanoil verzorg je jouw haren goed

Het is belangrijk om goed voor onszelf te zorgen. Gelukkig zijn er verschillende soorten...

Buitenverf nodig? Hier vind je alle info over verven...

Wil je een muur of tuinmeubels verven? Buitenverf is daar speciaal voor ontwikkeld! In...

Verzekeringen voor verschillende aspecten

Verzekeringen zijn op diverse manieren aan te raden. Er zijn dan ook meerdere verzekering...

Houtkachels zorgen voor een fijne sfeer!

Wil je meer sfeer in je huis? En wil je ook nog eens wat...

De lekkerste soorten speciaalbier vinden 

Als een echte bierliefhebber ben je natuurlijk op zoek naar de nieuwste soorten bier....

Populaire categorieën

Comments