Verlies jezelf helemaal in de natuur van Bali

0
2240
Natuurlijke wonderen van Bali

Van alle erenamen die aan Bali worden geschonken, is de meest beroemde wel het ‘The Island of the Gods’. De naam komt niet alleen van de hindoeïstische goden die worden vereerd door de Balinese mensen – maar is evenzeer geïnspireerd door de ongelooflijke natuurlijke schoonheid en geografische wonderen die het eiland kenmerken.

Bovenaardse, prachtige creaties van de natuur zijn verspreid over het Balinese landschap, als herinneringen aan een oude tijd toen de goden door de aarde zwierven.

Ga weg van de chaotische drukte van Denpasar en de opzichtige toeristische resort strips en de natuurlijke schoonheid van Bali is niet moeilijk te vinden. Maar sommige van de meest spectaculaire geologische wonderen zullen wat meer moeite kosten om te ontdekken tijdens het rondreizen in Bali. In dit artikel helpen we je een handje door een aantal van deze natuurlijke attracties met je te delen.

Beklimmen van de Mende Hill

Als jij en je partner niet veel met elkaar gemeen hebben, is het tijd om interesse te delen in een geweldige hobby die bij jullie beiden past: samen hiken. Grotere uitzichten komen na de zwaarste klim; ook op relationeel gebied!

Vul het leven van jouw partner met avonturen, kom uit jouw comfortzone, dwaal af waar de wifi zwak is, maar waar de verbinding tussen jullie beiden de sterkste is!

Zoals we allemaal weten, is een relatie als een wandeling op een berg, het heeft moed en kracht nodig en helpende handen van beide kanten.

We hebben dit op de lijst staan ​​omdat het een van de minder bekende wandelplekken op Bali is, wat ook betekent dat er geen menigte is en privacy is gegarandeerd.

De wandeling is relatief eenvoudig maar absoluut de moeite waard en schilderachtig! De manier om de heuvel op te gaan kan soms een uitdaging zijn, maar wat kan beter zijn dan elkaar mentale en fysieke steun geven? Wie weet word je allebei verliefd op wandelen!

De hoge klif op het strand van Melasti

Een van de meest betoverende stranden aan de zuidkust van Bali wordt grotendeels genegeerd door toeristen. Het zijn vooral de goed geïnformeerde fotografen die het halen naar Melasti, aangetrokken door zijn prachtige rotsformaties en prachtige hoge kliffen.

Let op dat je dit Melasti-strand (Ungasan) niet verward met dat bij Tanah Lot, waar na de regen vaak een spectaculaire waterval op de klif verschijnt, die op het zand valt en zich afspoelt in de oceaan.

De geheime tuinen van Sambangan

Verborgen in het uiterste noorden van Bali ligt het dorp Sambangan. Alleen de lokale bevolking en een handjevol slimme toeristen hebben de adembenemende pracht van de oerwouden en watervallen bij Sambangan ervaren, bekend als de geheime tuinen.

De tuinen zijn een keten van natuurlijke zwembaden en watervallen verborgen in het weelderige Balinese regenwoud. Er zijn in totaal zeven watervallen en het duurt een tocht van drie uur diep in de jungle om de meeste van hen te verkennen. Afgelegen en onbedorven, het landschap hier is een van de mooiste in Bali.

De zwembaden zijn gevuld met koud bronwater, ideaal om af te koelen na de lange jungle-trektocht, en sommige van de watervallen dienen zelfs als natuurlijke glijbanen voor de durfal!