3 redenen waarom een alarmsysteem je huis veiliger maakt

0
633

Ben je van plan om de veiligheid van je woning op te schroeven? Dan is een alarmsysteem installeren vast een van de eerste dingen waar je aan denkt. Geheel terecht, want de aanwezigheid van een alarmsysteem verkleint de kans op inbraken aanzienlijk. Benieuwd waarom dat zo is? In dit artikel delen we de drie voornaamste redenen.

1. Afschrikwekkende functie

Een van de grootste voordelen van een alarmsysteem huis is de preventieve werking ervan. Inbrekers slaan namelijk het liefst huizen over die zichtbare inbraakbeveiliging hebben. Valt je alarmsysteem niet zo goed op? Dan kun je er ook voor kiezen om een alarmsticker bij de voor- of achterdeur te plakken. Met name buitencamera’s zorgen ervoor dat inbrekers liever elders een poging wagen, dus hierin investeren is de moeite zeker waard. Bij de meeste slimme alarmsystemen is het zelfs mogelijk om via je smartphone live beelden te bekijken als je niet thuis bent.

2. Reactieve werking

Jammer genoeg trekken niet alle inbrekers zich wat aan van een alarmsysteem, vooral niet als dure spullen zoals laptops of autosleutels voor het grijpen liggen. De meeste inbrekers zijn namelijk ‘gelegenheidsinbrekers’. Zien ze iets wat ze willen hebben en is het niet al te moeilijk om binnen te komen? Dan slaan ze in no time hun slag en gaan er als een haas vandoor.

Gelukkig heeft een alarmsysteem naast een preventieve ook een reactieve werking. Wanneer het systeem verdachte activiteiten signaleert, zal het namelijk een alarm afgeven en meldingen sturen naar je smartphone en/of de alarmcentrale. Dit biedt je de mogelijkheid om de inbrekers te verjagen of op heterdaad te betrappen.

3. Koppelbaar met smart home-producten

Ook het feit dat alarmsystemen steeds slimmer worden, draagt bij aan de veiligheid van je woning. Je kunt slimme alarmsystemen namelijk koppelen met andere smart home-producten. Met name de verbinding met slimme verlichting is interessant. Zo is het bij sommige lampen mogelijk om deze te laten knipperen als het alarm afgaat. Afhankelijk van het type lamp kan dit zowel rood als wit licht zijn. Naast dat dit inbrekers afschrikt, alarmeert het ook buurtbewoners.

Daarnaast zijn slimme alarmsystemen ook koppelbaar aan de app van Veiligebuurt.nl. Heb je de app gekoppeld en gaat het alarm in huis af? Dan zal er automatisch een bericht in de buurt-app verschijnen. Mocht je niet thuis zijn, dan kunnen ook buren actie ondernemen. Maak hier voor de zekerheid duidelijke afspraken over om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan of de politie onnodig uitrukt.