Bijzondere fietsen, bijzonder merken

Helemaal onderaan in de blog wil ik een elektrische fietsenmerk voorstellen dat niet voor iedereen even bekend zal zijn. Toch gaan zij al honder jaar mee. Om een beetje de diepte in te gaan, heb ik een stukje geschreven over de opkomst van de elektrische fiets. Hieronder zie je een kleine samenvatting van een aantal gebeurtenissen. In werkelijkheid is de geschiedenis veel uitgrebreider en alles omvattender. Mocht je het interessant vinden om er meer over te weten te komen, dan is er op internet enorm veel te vinden.

Geschiedenis

De eerste gedocumenteerde ideeën voor een elektrische fiets stammen uit de jaren negentig van de negentiende eeuw. In die jaren zijn er patenten aangevraag voor een fiets die wordt aangedreven met een batterij (1895). Kort daarna (1897) werd er een fiets ontwikkeld met een dubbele elektrische motor. De motor was geplaatst binnen in de trapas. Ruim een eeuw later heeft Giant dit laatste model gebruikt als voorbeeld om zijn eigen elektrische fietsen te bouwen.

In 2001 kwamen de termen e-bike, pedelec en elektrisch ondersteunde fiets in gebruik om deze fietsen te beschrijven. Er werd doorverschillende fabriekanten steeds meer werk van deze fietsen gemaakt. 

Doordat de accutechnologie steeds beter werd, werden ook de elektrische fietsen beter. De fietsen konden onder meer langere afstanden afleggen Ook werden ze lichter en daardoor beter handteerbaar. In 2004 werden elektrische fietsen onder andere geproduceerd door Kalkhoff, Giante Lite, Mérida, ZAP en Sparta

Bijzonder merk

Een van de merken die als heel lang aan het produceren is en dus echt weet waar ze het over hebben is Kalkhoff fietsen. Zij bestaan al honderd jaar en hebben dus bijna de hele revolutie van de ontwikkeling van de fiets meegemaakt. Hun fietsen hebben een mooie robuuste uitstraling en zijn van zeer goede kwaliteit. Dat ze in Nederland misschien iets minder bekend zijn, doet daar niets aan af. Zij staan voor betrouwbare elektrische fietsen die er voor zorgen dat je het gevoel van vrijheid kan ervaren. Zowel op weg naar je werk als in je vrije tijd. Dat gevoel van vrijheid willen ze onder andere geven doordat je goede ondersteuning van je fiets krijgt. Als je bijvoorbeeld op weg bent naar je werk, houdt het in dat je niet hoeft over te stappen of op zoek hoeft te gaan naar een parkeerplaats voor je auto. 

Wat ga jij doen de volgende keer dat je er op uit wilt trekken? Kies je voor de auto of ben je toch meer geneigd een keer op de elektrische fiets te gaan stappen?

 

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Op wat voor manier dragen sommige soorten planten bij...

De meeste mensen kennen de tijd dat ze op reis zijn als een moment...

Wat voor verandering betekent het voor jade en gio...

Samenwonen is een grote stap in het leven van iedereen. Het is een transformatie...

Is het tijd voor die verbouwing?

Iedereen heeft het wel in huis, dat ene plekje wat je al jaren lang...

Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een...

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden....

Hoe vind je informatie betreffende lokale vacatures in wonen...

Wil je graag de meest recente informatie betreffende lokale vacatures in wonen plus...

Welke kledingmerken bieden leuke kidskleding aan?

Geniet van de leukste kidskledingmerken voor travelers Als je op zoek bent naar leuke...

Populaire categorie├źn

Comments