De 4 basis gereedschappen voor een klusser

Als klusser of beginnend klusser is het belangrijk dat je een aantal bouwmaterialen standaard in huis hebt. Deze materialen kun je namelijk bij klussen zoals reparatie, bouw, afwerking en sloop altijd gebruiken. Voor specifieke klussen kan het zo zijn dat je extra materialen moet aanschaffen. Onderstaand materiaal is het kleine gereedschap dat voor elke klus nuttig kan zijn en waarmee je altijd wel een begin kunt maken aan je klus. Begin klein voor een goede start van elke klus!      

Schildersgereedschap

Een groot deel van de klussen, zeker voor de hobbyklussers, bevat schilderwerk. Daarom is het altijd handig om een aantal kwasten in huis te hebben in verschillende diktes, breedtes en vormen. Verder is het ook verstandig om in het bezit te zijn van een roller en afplaktape. Met deze materialen kom je al een heel eind. Daarnaast komen een grote emmer en een verfbak ook altijd wel van pas. Met deze gereedschappen kun je direct aan de slag en hoef je alleen nog maar de verf in te slaan. 

Meetgereedschap

Er is geen enkele klus die geen meetwerk bevat. Of je nu bezig bent met een grote of een kleine klus, je zal altijd moeten passen en meten om tot een mooi eindresultaat te komen. Daarom is het handig om altijd een rolmaat op zak te hebben. Naast de rolmaat is het ook slim om een duimstok mee te nemen naar je klussen. Met deze twee gereedschappen kun je redelijke afstanden secuur meten. Een belangrijk meetgereedschap is de waterpas. Zeker voor klussen waarbij je materialen aan elkaar moet bevestigen wil je zeker weten dat je alles loodrecht in elkaar zet.  

Elektrisch gereedschap

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Bij bepaalde klussen is het handig om elektrisch gereedschap te gebruiken. Dat scheelt ook een hoop energie. Als hobbyklusser leg je al een goede basis met een boormachine met verschillende kopstukken. Daarnaast komt een elektrische zaag of een schuurmachine ook altijd van pas. De klussen waarvoor je deze gereedschappen gebruikt kunnen vaak ook handmatig uitgevoerd worden, maar dit kost ontzettend veel tijd.   

Persoonlijke bescherming

Onder dit kopje staat misschien wel het belangrijkste gereedschap voor welke klus dan ook. Veiligheid staat voorop en daarom moet je de juiste maatregelen nemen om jezelf te beschermen tegen vervelende ongelukken. Schoenen met stalen neuzen en stevige handschoenen zijn daarbij prioriteit. Verder verschilt het per klus welke verdere bescherming nodig is. Denk bijvoorbeeld aan gehoorbescherming, gezichtsbescherming en hoofdbescherming. 

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de meest uitdagende sport bij Padel Limburg

Padel, een snelgroeiende sport in Nederland, wint aan populariteit vanwege de toegankelijkheid en het...

Hoe je carrière een boost geeft met een opleiding...

Wil je jouw carrière naar een hoger niveau tillen? Een opleiding Bedrijfskunde kan je...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Sand Made...

Creating the perfect garden is no easy feat, but with the right materials, you're...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Big Bag...

Creating a stunning garden is a rewarding experience, and choosing the right materials is...

Elevate Your Garden Game: Big Bag Ophoogzand and Tuinaarde...

Are you looking to level up your gardening skills and create a beautiful, thriving...

Populaire categorieën

Comments