De voordelen van wandelen

0
1920

Wandelen is een van die activiteiten die je altijd en overal kunt doen. Waar je ook bent. Het kost je niets. Wandelen is niet alleen een fijne tijdsbesteding. Het is ook nog eens ontzettend goed voor je en komt met een hoop voordelen. In dit blog bespreken we een aantal van deze voordelen, zodat je hopelijk na het lezen ook zin hebt om een wandeling te maken!

Calorieën verbranden

Wandelen is een van de meest simpele manieren om je lichaam te bewegen. Vaak staan mensen er niet bij stil, maar met een wandeling kun je redelijk onopgemerkt calorieën verbranden. En je hoeft er niet voor te zweten, hijgen of puffen in de sportschool. Of je nu ervoor kiest om snel te wandelen of juist op een rustig tempo, het is een vorm van lichaamsbeweging en daarom ontzettend goed voor je om dagelijks te doen. Als je gaat wandelen is het wel belangrijk dat je goede schoenen draagt. Zo kunnen we bijvoorbeeld Waldlaufer sneakers of Gabor schoenen aanraden om de juiste ondersteuning voor jouw voeten te bieden.

Stress verminderen

Voel je je nogal gespannen of overprikkeld? Overweeg dan vooral om een eindje te gaan wandelen. Of je nu een blokje om gaat of een flinke wandeling door het bos maakt, wandelen kan enorm helpen bij het verwerken van stress. Er wordt wel eens gezegd dat stress en spanning het lichaam via de voetzolen verlaten. Je kunt je dit bij het wandelen dan ook inbeelden: bij elke stap die je zet verlaat er weer een beetje spanning je lichaam via de voetzolen de aarde in. Door dit te visualiseren en het te combineren met je ademhaling, wordt het wandelen eigenlijk een soort mindfulness oefening. En daar zijn we inmiddels al lang en breed over uit dat dat helpt tegen stress!

Goed voor hart en bloedvaten

Is je gezondheid belangrijk voor je? Dan is het goed om elke dag minstens 30 minuten te bewegen. Wandelen valt daar ook zeker onder. Door regelmatig te wandelen verlaag je de kans op hart- en vaatziekten. Maak met jezelf de afspraak om bijvoorbeeld een keer per week minstens een uur te gaan wandelen in het bos of langs de heide. Je gezondheid zal je dankbaar zijn.

Maak je hoofd leeg

Zit je hoofd vaak vol met gedachten en weet je soms niet wat je ermee moet? Wandelen is een hele fijne manier om je hoofd leeg te maken. Door te wandelen in een rustige en stille omgeving geef je jezelf de kans om je gedachten te verwerken. Je zult merken dat je je rustiger gaat voelen. Bovendien kan een wandeling ook ruimte maken voor nieuwe ideeën en je helpen inspiratie op te doen. Probeer het maar eens!