Een gezonder leven

Wil jij gezonder leven, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ben jij soms al moe als je de trappen van je flatgebouw op loopt, wetende dat je ze straks ook weer af moet om het vuilnis buiten te zetten? Welke motivatie je hebt, gezonder worden kunnen we allemaal, en wij zijn er om je een stukje op weg te helpen. Een duwtje in de goede richting. Laten we snel kijken naar alles wat je nodig hebt om gezonder te leven, naar wat wel en niet werkt; naar sporten, eten, meal prep, vitamine d supplement, groenlipmossel en curcumineLet’s go!

Kennen en herkennen 

Elk lichaam werkt anders, en dat is al helemaal zo wanneer het gaat om fitter worden, meer bewegen en eventuele eetpatronen aanpassen of helemaal omgooien. Laat je dus ook vooral niet ontmoedigen als je niet meteen de eerste week in de sportschool heel veel gewicht verliest; zo werkt het helaas niet. Het eerste om te doen als je beter voor je lichaam wil zorgen, is het beter leren kennen. Maak er een punt van om erop te laten hoe je lichaam op dingen reageert; welke maaltijden krijg je energie van, waar krijg je buikkramp van en waar reageert je lichaam wel en niet op? Stiekem vertelt je lichaam je al erg veel over welke eetgewoontes wel en niet goed zijn. Niet om nu te zeggen dat je alleen nog maar gezond moet eten; een van de ergste mythes die dieetcultuur ooit heeft verspreid, is het gegeven dat diëten alleen maar inleveren moet zijn. Het gaat juist om een gezonde relatie met jouw lichaam; hoe die eruitziet, is aan jou. 

Tips & tricks

Er zijn een miljoen dingen die pretenderen hét geheim te zijn voor gezonder leven. Van een dagelijkse gymroutine tot vitamine d supplement, groenlipmossel en curcumine, etc. Sommige van die dingen zullen voor jou werken, en anderen weer helemaal niet. Wat wel goed is, en ook iets is om aan te raden, is het opbouwen van een routine. Eén keer per week sporten bijvoorbeeld, om mee te beginnen, en vier dagen in de week zelf koken. Zo leer je op een rustige, kalme manier die niet te veel druk zet wat het is om voor jezelf te zorgen en naar je lichaam te luisteren. Ook is in de ochtend stretchen al een goed idee; zo maak je alles los en klaar voor de dag. 

Je lichaam verdient goede verzorging, en dat kan jij!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe Social Media Marketing en Linkbuilding je Bedrijf Laten...

Er zijn veel manieren om je bedrijf te laten groeien, maar niets is zo...

Waarom nieuwe traptreden een verschil maken

Als je je huis wilt opfrissen, is het vernieuwen van de traptreden een geweldige...

Het belang van goede wintersportkleding

Wanneer je op wintersport gaat, is het essentieel dat je goed voorbereid bent. Dit...

Een betoverende kerst: inspiratie voor perfecte cadeaus

Kerstmis staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om na...

De basis van beleggen: ETFs versus beleggingsfondsen

Beleggen kan overweldigend lijken, vooral als je nieuw bent in de wereld van financi├źn....

Drie manieren om je gevel een opknapbeurt te geven

Bevalt het aanzicht van je huis je niet meer? Is de woning verouderd en...

Populaire categorie├źn

Comments