Genieten op de tweewieler bij een fietsverhuur Texel

0
1228
Fietsverhuur Texel

Eilanden hebben altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op de mens. Generaties toeristen trekken er ieder jaar op uit om de Waddeneilanden te ontdekken. Eén van de populairste eilanden is Texel. In tegenstelling tot buureilanden Vlieland en Terschelling zit je geen uren op de boot, maar ben je in slechts 30 minuten aan de overkant. Dit is voldoende om wél het eilandgevoel te ervaren, maar niet zo lang dat je je gaat vervelen.

 

Leuker op de fiets?

 

Texel is één van de eilanden die toegankelijk is voor auto’s. Maar als we eerlijk zijn, een auto heb je op Texel helemaal niet nodig. Op een fiets verken je het eiland het beste. Wie de boot afstapt heeft meteen het eilandgevoel te pakken. Zilte zeelucht, groene weilanden en overal schapen. Wil je echt tot rust komen op Texel? Pak dan de fiets, want fietsen hoort bij Texel. Fietsen is één van de leukste en beste manieren om het eiland te verkennen en brengt je op plekken die ontoegankelijk zijn voor auto’s. Je kunt uiteraard je eigen fiets meebrengen. De veerboot is voorzien van stallingsruimte voor fietsen, zodat ze veilig mee komen naar de overkant. Wanneer je je eigen fiets meebrengt weet je in ieder geval waar je op fietst.

 

Eigen fiets of een fiets huren?

Heb je geen zin of mogelijkheid om je eigen fiets mee te brengen, dan kan je terecht bij de fietsverhuur op Texel. Met tienduizenden huurfietsen ben je eigenlijk altijd verzekerd van een beschikbare huurfiets. Ga je voor gemak en ontspanning, huur dan een elektrische fiets. Fietsverhuur Texel verhuurt elektrische fietsen standaard met oplader, zodat je ’s avonds de accu weer kunt opladen. Op een volle accu fiets je moeiteloos 50 kilometer en heb je altijd wind in de rug, ook met tegenwind! Bij fietsverhuur Texel reserveer je gemakkelijk online een elektrische fiets!

Texel op de fiets verkennen, een echte belevenis!

Het fietsknooppuntennetwerk op Texel kreeg van het Landelijk Fietsplatform maar liefst 4 sterren! Texel heeft ongveer 140 kilometer aan goedonderhouden fietspaden. Fiets door de duinen en het bos en langs iddylische dorpjes, waar een terrasje nooit ver weg is en waar je weer op adem kunt komen.

Eén van de leukste fietsroutes loopt aan de oostkant van het eiland. Hier fiets je over de dijk langs de Waddenzee. De Waddenzee is een bijzonder gebied: het staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In het Waddengebied komen ontzettend veel verschillende vogels voor. Niet alleen vaste bewoners, maar ook veel bezoekers. Ieder jaar maken er tussen de 10 en 12 miljoen trekvogels gebruik van het Waddengebied. Vanaf november is het een komen en gaan van enorme aantallen goudplevieren, roze grutto’s, wintertalingen, toendrarietganzen en smienten. Fiets je over de Waddendijk, neem dan vooral je verrekijker mee. Kan je met laag water gelijk zeehonden spotten als het laag water is!