In Griekenland voelt het altijd als zomer

0
1131
Griekenland

Met de winter in het vooruitzicht beginnen veel mensen alweer te dromen over lange zomeravonden, zwemmen in zee en voluit genieten van de zon. In de zomer lijkt alles mooier. Wat nou als u gedurende het hele jaar van zulke heerlijkheden kunt genieten? Op maar 4 uur vliegen ligt het prachtige Griekenland, waar het altijd wel zomer lijkt. Een vakantie Griekenland is de moeite waard.

Winter in Griekenland

Wat veel mensen niet weten is het op de meeste eilanden van Griekenland altijd mooi weer blijft, ook in de winter. Hoewel de temperaturen weliswaar wat zakken vergeleken met het zomerseizoen, kunt u nog steeds genieten van de zon. Ook zal het landschap veranderen in een kleurig geheel. Dat gecombineerd met eindeloze witte stranden met blauw water, prachtige ruïnes en schattige dorpjes maakt Griekenland een paradijs op aarde. Het aantrekkelijkste voordeel van een winter in Griekenland is dat het hoogseizoen voorbij is! Het zal veel rustiger zijn om volop te genieten van al het moois. Ook de prijs van de reis zal zeer voordelig zijn in de wintermaanden!

Eindeloze hoeveelheid activiteiten

De eilanden van Griekenland bieden een oneindigheid aan variërende activiteiten. Griekenland is rijk aan cultuur en geschiedenis, en er zijn dan ook veel musea en ruïnes om te bezoeken. De prachtige eilanden bieden ook ongelofelijke uitzichten op kliffen, blauw water en groene bergtoppen. Huur bijvoorbeeld een fiets of auto en tour een dagje over een van de eilanden. Boottochtjes tussen de eilanden bieden ook een unieke ervaring doordat het uitzicht vanaf het water misschien nog wel mooier is dan vanaf de eilanden zelf. Met mooi weer kunt u zelfs gaan snorkelen om de onderwaterwereld van Griekenland te ontdekken.

Heerlijk eten

De talloze Griekse restaurantjes in Nederland laat zien hoe gek wij Nederlanders op het Griekse eten zijn. Dikke Griekse yoghurt, heerlijk frisse salades, witte feta kaas, sappige gyros, verrukkelijke olijven, geurende moussaka en typische dolmádes zijn de grote favorieten uit de Griekse keuken. Ook visgerechten die heerlijk vers bereid zijn kun je in elk restaurant bestellen. Zelf zou ik wel elke dag Grieks willen eten, en op een mooie vakantie naar een van de prachtige eilanden kunt u elk heerlijk aspect van de keuken ontdekken. Na het eten genieten van een typische harswijn en een nagerecht met honing en noten maakt het Griekse gevoel helemaal compleet. Het beste van alles is dat de keuken in Griekenland in de wintermaanden zowel de traditionele gerechten blijft serveren, maar ook exotische feestgerechten bereidt.

Wat wilt u nog meer naast het prachtige landschap, de oneindige cultuur en de overheerlijke keuken? En dat alles voor waanzinnige aanbiedingen in het winterseizoen! Wacht dus niet langer en boek nu uw reis naar het zonnige Griekenland!