Get lost tijdens een echte roadtrip

0
1209

Het afgelopen jaar stond helemaal in het teken van wanderlust: Nieuwe plekken ontdekken en onverwachte avonturen aangaan. En wat schreeuwt nou meer wanderlust dan een echte ouderwetse roadtrip? Lekker rijden met een muziekje aan, een goede snack voorraad in de auto en een tentje in de achterbak. In deze blog vind je het stappenplan voor de perfecte roadtrip.

Stap 1: Regel je scheurbakkie

Met wat voor auto ben jij van plan om door Nederland of Europa te cruisen? Of zelfs nog verder weg?  Als je van plan bent om te roadtrippen is het belangrijk dat je een goed werkende auto hebt waarin je makkelijk kan rijden. Je zult waarschijnlijk lange dagen en lange afstanden achter het stuur zitten, dus je moet je wel helemaal comfortabel voelen in de auto. Als je zelf geen auto hebt, is het ook een goede optie om een auto te huren. Vraag dan wel eerst of je even een testrondje mag maken, zodat je zeker weet of hij wel lekker rijdt. Wil je nou echt in hippie-stijl op pad? Dan kan je een verhuisbus huren en deze inrichten met kussens, dekens en eventueel matrassen. Is een verhuisbus huren te duur? Dan kun je altijd informeren bij je vrienden of familie of zij eentje te leen hebben. Let wel op, dit is natuurlijk veel minder veilig dan een auto met normale gordels.

Stap 2: Maak een knallende playlist

Een roadtrip zonder goede muzieklijst mag je eigenlijk geen echte roadtrip noemen. Het is natuurlijk cruciaal dat je tijdens het rijden lekker mee kan zingen met de beste hits. De tijd vliegt dan namelijk veel sneller voorbij en ben je zo op de plaats van bestemming. Een handige tip die mij persoonlijk erg geholpen heeft bij het samenstellen van mijn muzieklijst is om even een kijkje te nemen op Spotify bij ‘bladeren’. Hier kun je tientallen lijsten vinden die speciaal gemaakt zijn voor vakanties en ritjes in de auto. Zo hoef je zelf dus bijna niks te doen!

Stap 3: Kies de plaats(en) van bestemming

Dit is een stap die niet iedereen noodzakelijk zal vinden. Persoonlijk vind ik het zelf toch altijd wel fijn om een beetje uitgestippeld te hebben waar ik heen wil en tenminste hoe ver weg ik wil gaan. Ik vind het fijn om te weten wanneer ik weer terug ben, om dit in te plannen met mijn werk, dus dat is de voornaamste reden dat ik hier graag vooraf al over nadenk. Daarnaast vind ik het een groot voordeel dat je alvast wat onderzoek kan doen naar leuke activiteiten op de bestemmingen. Mocht je een flexibele baan hebben en houden van avontuur, dan kun je deze stap lekker laten zitten!