Licht huren? Dit zijn de mogelijkheden!

Een simpele huislamp is soms gewoon niet genoeg. Bijvoorbeeld bij een kunstuitvoering, expositie, of een spectaculair feest. Dan is het handig om te kiezen voor licht huren. Hiermee zet je meteen een professionele sfeer neer doordat alles qua licht goed geregeld is. Maar voor alle wensen zijn er verschillende soorten lichten. Welke past bij jouw gelegenheid? In deze blog vertel ik je over verschillende lichten en hoe ze werken. Dan kan je meteen beslissen of dat geschikt is voor jouw feestje, uitvoering etc. lees je mee?

De ouderwetse spiegelbol en vlijmscherpe lasers

Allereerst moeten we het hebben over de ouderwetse spiegelbol. Als je een discofeest geeft, mag deze ‘eyecatcher’ natuurlijk niet ontbreken. Deze discobol was enorm populair in de jaren 70, 80 en 90. En is daarom de perfecte aanvulling op een thema feestje dat zich focust op deze tijd. Gebruik hem samen met een movinghead lamp, daar zal ik zo meer over vertellen, en binnen no-time staat iedereen op de dansvloer.

Een grote tegenstelling van deze ouderwetse spiegelbol zijn de moderne laserlichten. Deze lichten lijken op lasers die door de dansvloer of ruimte schijnen in felle kleuren. Je kan ze afstellen in een choreografie voor een indrukwekkend effect.

Flitsende stroboscoop of gaaf blacklight

De stroboscoop is op ieder feest een succes. Het zorgt voor een futuristische sfeer en geeft een bijzonder effect wanneer hij is afgesteld op de muziek. Dit is natuurlijk niet iets om als enige licht te gebruiken. Daar worden we wat zenuwachtig van. Maar het is wel een aanvulling die jouw gelegenheid nét dat beetje extra geeft.

Zoals de stroboscoop met het donker werk en wit licht voor het contrast, doet blacklight dat op een andere manier. Ook blacklight zorgt voor een futuristische sfeer maar op een meer mysterieuze manier. Vergeet niet, wanneer je dit soort licht wilt gebruiken, je gasten te informeren dat zij geen doorzichtige kleding aantrekken…

Klassieke movinghead

Daar is hij dan, de movinghead lamp. Net als de stroboscoop en de lasers is deze goed af te stellen op de muziek maar omdat het licht wijder is zal het effect niet zo sterk zijn. Movinghead lichten zijn echter wel de perfecte basis voor alle soorten feestverlichting. Stel de kleur in afhankelijk op de gewenste sfeer en feesten maar!

 

Met deze informatie kom jij vast een stuk verder met het plannen van jouw gelegenheid. Misschien heb je wel hét licht gezien. Hoe het ook zij, met deze tips wordt het een ervaring om nooit te vergeten!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de meest uitdagende sport bij Padel Limburg

Padel, een snelgroeiende sport in Nederland, wint aan populariteit vanwege de toegankelijkheid en het...

Hoe je carrière een boost geeft met een opleiding...

Wil je jouw carrière naar een hoger niveau tillen? Een opleiding Bedrijfskunde kan je...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Sand Made...

Creating the perfect garden is no easy feat, but with the right materials, you're...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Big Bag...

Creating a stunning garden is a rewarding experience, and choosing the right materials is...

Elevate Your Garden Game: Big Bag Ophoogzand and Tuinaarde...

Are you looking to level up your gardening skills and create a beautiful, thriving...

Populaire categorieën

Comments