Handige tips voor een onvergetelijke stedentrip

0
1136
stedentrip

In plaats van dat ik je wederom vertel over mijn awesome avonturen, doe ik het vandaag iets anders. De focus ligt dit keer niet op mijn ervaringen, verhalen of vakanties. Nee, vandaag geef ik je een paar handige tips. Met mijn tips ervaar jij gegarandeerd een onvergetelijke stedentrip. Zelf ben ik namelijk al op een indrukwekkend aantal citytrips geweest. Hierdoor kun je wel stellen dat ik behoorlijk wat ervaring heb op het gebied van een stedentrip. Ik vertel je vandaag wat je zeker wel moet doen, wat je moet vermijden en waardoor zo’n uitje echt memorabel wordt. Dus ga er maar even goed voor zitten. Ontdek hier mijn handige tips voor een onvergetelijke citytrip!

Voorbereiding op de juiste manier

Vanzelfsprekend bereid je alles tot in detail voordat je op vakantie gaat. Denk aan het inpakken van jouw koffer, checken of alle reisdocumenten in orde zijn en het inlezen over jouw bestemming. Of toch niet? Soms is het beter op niet alles helemaal voor te bereiden en te plannen. De mooiste momenten in het leven gebeuren gewoon. Die kun je niet creëren of inplannen – die overvallen je. Daarom is mijn eerste tip voor jouw onvergetelijke stedentrip: voorbereiden op de juiste manier. Natuurlijk moet je de koffer op slimme wijze inpakken en controleren dat alle reisdocumenten of reserveringen in orde zijn. Lees je echter niet te veel in over een specifieke stad. Je zult zien dat jouw stedentrip onvergetelijk wordt als je veel zaken zelf moet uitzoeken. Dat bedoel ik met voorbereiding op de juiste manier.

Let’s get lost

Een andere dikke tip die ik je mee wil geven, staat in het verlengde van de voorafgaande tip. Naast een minimale voorbereiding stel ik ook voor dat je lekker verdwaald raakt. De beste manier om een stad te leren kennen, is door buiten de toeristische gebieden te gaan. Helaas is dit niet voor iedere stad een even goed idee. Sommige steden hebben nu eenmaal een kleiner centrum waar alle toeristen zijn. Maar denk eens logisch na: jij ervaart Amsterdam of Leiden ook heel anders dan toeristen. Volgens die logica leer je pas echt een stad kennen als je een beetje buiten de toeristische trekpleisters gaat. Ga lekker op ontdekkingsreis. Let’s get lost!

Balans vinden tijdens stedentrip

Ten slotte geef ik je een beetje een abstracte tip mee. Ik raad je aan om een goede balans te vinden tussen alles vastleggen met een camera terwijl je een kaart gebruikt om te navigeren en op te gaan in het moment. ‘Opgaan in het moment’ is voor veel mensen te zweverig en lastig. Niet iedereen kan compleet de regie uit handen geven. Dat hoeft ook helemaal niet. Zolang je maar op de belangrijke momenten die camera even laat liggen en toch de verkeerde kant oploopt, omdat het kan. Maak jezelf vooral niet te gek door een te strakke agenda te maken.