Lets get lost in de stad die nooit slaapt

Ik ben geen uitgaanstype, maar met een vriendin van mij besloot ik eens een weekend naar Amsterdam te gaan. Het was vele jaren geleden, ik was een kind nog, dat ik daar was geweest. Mijn vriendin is wel een uitgaanstype en ze stelde voor onszelf gewoon eens helemaal te verliezen in onze hoofdstad. Nou ja, voor een keertje dan. Bepakt en bezakt kwamen we aan op het station waarna we meteen doorgingen naar ons hotel en ons daar installeerden. Door de ramen heen hoorde ik het ruizen en bruisen van de stad en ik had veel zin om de straat op te gaan. Dat deden we dus al snel. Als je niet echt gaat voor winkelen, maar vooral eens kijkt naar andere zaken dan vallen je veel dingen op. Al meteen kwam er een toerist naar ons toe die opzoek was die ayahuasca kopen wilde. Oké, ik ben wat wereldvreemd dus ik had daar nog nooit van gehoord en verwilderd keek ik mijn vriendin aan.

Van ayahuasca kopen tot wijntjes drinken

Hoewel mijn vriendin wel wist wat het was, kon ze de toerist niet vertellen waar hij ayahuasca kopen kon. Ze vertelde, toen de toerist weg verder liep, dat ayahuasca een geestverruimend middel is dat oorspronkelijk uit de Amazone komt. Het wordt vaak gebruikt voor diverse traditionele rituelen. De ervaring met het spul is zo heftig dat het meestal niet verslavend is. Maar het is wel gevaarlijk in gebruik want je verliest helemaal de controle. Ik stelde mijn vriendin voor het dit keer maar gewoon bij een wijntje te houden. Lachend ging ze daarmee akkoord en al snel hadden we een geweldige wijnbar gevonden. Oké, ook van wijn kan je wat ongecontroleerd worden, dat is een ding wat zeker is. We hebben wat afgelachen die avond.

Verder de stad in

Lets get lost in Amsterdam kan echt als je eens afwijkt van de gangbare bekende straten en de smalle zijstraten induikt. Je komt dan echt leuke, kleine winkeltjes tegen en ook piepkleine restaurantjes met verrukkelijk en betaalbaar eten. Ik ben dit keer eens op plaatsen geweest waar de gemiddelde toerist nooit komt. Dat kan ik iedereen aanraden. Op een gegeven moment waren we echt verdwaald, maar ach, we hadden zoveel lol dus dat maakte niets uit. Ons weekendje was zeer geslaagd en als je gewoon jezelf eens helemaal wil verliezen? Amsterdam is the place to be.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Redenen om online marketing uit te besteden 

Als ondernemer is het belangrijk dat je online vindbaar bent om klanten aan te...

Heerlijk badderen in eigen tuin met een houten hottub

Een frisse nazomeravond wordt nog fijner als je deze heerlijk warm in een hottub...

Een veiliger huis, creëer je zo!

Niets is fijner dan in een huis wonen waar je je veilig voelt. En...

Poetspapier, wat is dat eigenlijk?

Heb je ooit gehoord van poetspapier? Toen ik het voor het eerst hoorde dacht...

Ken jij deze bijzondere Jack Daniels whisky variant al?

Het whiskymerk Jack Daniels is wereldwijd een absoluut begrip. De drank heeft een typische...

En midden-oosten sfeer in huis

Wil jij je huis omtoveren in een oriëntaal sfeerige omgeving? Er zijn oneindig veel...

Populaire categorieën

Comments