Hoe combineer jij jouw overhemden?

0
869

Of je nu een ledub overhemd wilt combineren in je outfit. Het maakt niet uit, zolang je maar een goede combinatie maakt. En hoe je die combinatie kan maken? Wij gaan je enkele tips geven om elke outfit te rocken met een overhemd! Benieuwd hoe je dat kan doen? Lees dan snel verder en jij kan zo jouw kledingkast in duiken om je om te kleden en goed voor de dag te komen!

 

En zo combineer jij een overhemd in jouw outfit!

Een overhemd combineren met een korte broek, kan dat wel? Niet iedereen weet hoe dit goed te combineren is, maar het kan wel degelijk. Het overhemd en de korte broek kun je combineren, al zijn er wat basisregels. Als je deze basisregels opvolgt staat een overhemd met een korte broek erg leuk. In deze blog leggen we je deze basisregels uit.

1 Zorg dat de korte broek net boven de knie valt

Een broek tot een klein stukje onder de knie is toegestaan. Toch is het mooier als de knie net zichtbaar is. Kijk wel uit met broeken die bijvoorbeeld halverwege de bovenbenen eindigen.

2 Ga voor een losser model

Vaak is het zo dat de overhemden voor een korte broek een wat luchtig karakter hebben. Dat doe je door een losser model met een dunnere stof te dragen. Daarmee laat je zien dat het overhemd bedoeld is voor de zomermaanden. Door hier een korte broek onder te dragen kom je helemaal goed voor de dag. 

3 Pas op met korte mouwen

Het lijkt een logische combinatie: een korte broek en een overhemd met korte mouwen. Toch is dit niet het geval. Over het algemeen is hier aardig wat kritiek op. In dit geval kun je beter de mouwen opstropen. Zo kleed je je op een zomerse manier, maar toch stijlvol. 

4 Kies het juiste model bij de juiste broek

Kies voor een strakker model als je een slim-fit overhemd draagt. Kies voor een losser model als je een overhemd draagt die wat losser zit. Hou er daarnaast rekening mee dat een overhemd met een korte broek niet voor elke gelegenheid geschikt is. In sommige branches is dit echt not done.

5 rol je mouwen op

Wanneer het kan, en vooral wanneer het warm is, dan is het heerlijk wanneer je jouw mouwen kan oprollen van je overhemd. Doe dit netjes en secuur zodat je niet je hele blouse of overhemd kreukelt maar dat je nog wel netjes voor de dag komt uiteraard.