Vragen en antwoorden over asbestplaten verwijderen

Wil jij graag asbestplaten verwijderen? Asbest verwijderen is belangrijk, maar kan best ingewikkeld zijn. Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op; hoeveel gaat het kosten? Kan ik het ook zelf doen? Krijg ik een subsidie bij het asbest laten verwijderen? In deze blog lees je antwoorden op deze vragen. Asbest is een serieuze zaak. Zoals wel bekend is, kan asbest behoorlijke schade veroorzaken, daarnaast wil de overheid in 2024 plan opstellen waarbij al het asbest verwijderd moet zijn. Grote kans dat asbest laten verwijderen over een paar jaar verplicht is. Ben je benieuwd naar wat jij kan doen? Lees snel verder!

Kun je asbestplaten zelf verwijderen?

In veel gevallen is het niet toegestaan om zelf asbestplaten te verwijderen. In sommige gevallen mag het wel, dit zijn dan vaak de kleine beetjes. Ook zijn er strenge regels aan verbonden. Je mag bijvoorbeeld alleen asbest zelf verwijderen wanneer de oppervlakte niet groter is dan 35 vierkante meter, wanneer het om asbest gaat van de hechtgebonden versie, wanneer je een week van te voren een sloopmelding bij de gemeente hebt gedaan en wanneer het zeker is dat er geen asbestvezels vrijkomen tijdens het proces.

Dit zijn redelijk wat regels. Het is dus lastig om uit te zoeken of je nou wel of niet de asbestplaten zelf kunt verwijderen. Het is wel echt belangrijk dat jij je aan die regels houdt, anders kun je hoge boetes krijgen én is het onwijs slecht voor de gezondheid. Dit is de reden waarom veel mensen kiezen om asbest te laten verwijderen.

Hoeveel kost asbest laten verwijderen?

Het is lastig om een precies bedrag vast te stellen voor deze vraag. Asbest laten verwijderen verschilt namelijk in prijs. Dit ligt aan verschillende dingen, uiteraard vraagt het ene bedrijf meer dan de ander. Hoe meer asbest je moet laten verwijderen, hoe meer het gaat kosten. Toch is er wel een gemiddelde te berekenen, vaak zijn de minimale kosten 600 euro, wat kan oplopen tot wel 20.000 euro. Dit hangt vooral af van de grootte en ook het soort dak.

Krijg ik subsidie voor asbest laten verwijderen?

Helaas is het sinds 2018 niet meer mogelijk om een volledige subsidie te krijgen voor het laten verwijderen van asbest. Toch is het wel mogelijk om een gedeeltelijke subsidie te krijgen. Asbest laten verwijderen kan namelijk gecombineerd worden met zonnepanelen. De subsidie is voor elke situatie weer anders, wil je graag weten hoeveel subsidie jij kan krijgen voor jouw project? Verschillende bedrijven die asbestplaten verwijderen, willen dit graag voor je uitzoeken.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Het verschil tussen beveiligingscamera’s

Je hebt veel verschillende soorten camera beveiliging. Zo heb je de dome en de...

Op vakantie in Friesland

Misschien is het dit jaar wel tijd voor een vakantie in eigen land. Nederland...

Hoe kun je het best omgaan met stress?

Er zijn veel situaties waarin je last kunt krijgen van stress. Dit kan bijvoorbeeld...

Ongedierte vakkundig laten bestrijden

Zien jouw keukenkastjes zwart van de mieren ondanks diverse bestrijdingspogingen? Of lijkt het aantal...

Hoe combineer jij jouw overhemden?

Of je nu een ledub overhemd wilt combineren in je outfit. Het maakt niet...

Vragen en antwoorden over asbestplaten verwijderen

Wil jij graag asbestplaten verwijderen? Asbest verwijderen is belangrijk, maar kan best ingewikkeld zijn....

Populaire categorie├źn

Comments