Deze dagen zijn vrijgezellenfeesten extreem over de top en dit leidt vaak tot problemen erna. Iedereen is wel bekend met het beeld dat uit Amerika overkomt, dat vrijgezellenfeesten je laatste dag is om nog even van het leven te genieten voordat je bent vastgeketend in een huwelijk waarin je geen leuke dingen meer mag doen. Dit is natuurlijk niet hoe het hoort te zijn, als je blij getrouwd bent, waarom zou je deze dag als een laatste avondmaal moeten beschouwen. Het zou juist het begin moeten zijn van de blijste periode in je leven. In dit artikel bespreek ik waarom het beeld van vrijgezellenfeesten zo is veranderd en waarom dit niet goed is.

 

Verkeerd beeld uit Amerika

 

Natuurlijk zijn veel mensen bekend met films zoals ‘The hangover’, waarin een vrijgezellenfeest wordt weergegeven dat compleet uit de hand loopt. Helaas is het probleem dat ondanks dat deze films natuurlijk pure fictie zijn, sommige mensen denken dat de feesten in de realiteit er ook zo uit zouden moeten zien. Dit leidt ertoe dat mensen dingen doen die ze normaal nooit zouden doen, en er daarna spijt van hebben. Vooral het fenomeen van veel drinken, strippers inhuren en daarna naar stripclubs gaan leidt tot veel spijt. Als je normaal nooit naar een stripclub zou gaan omdat je je relatie respecteert, waarom zou het dan de laatste dag voordat je trouwt wel een goed idee zijn? Dit soort dingen moet je doen als je nog alleen bent, en nog niet aan iemand je trouw hebt beloofd.

 

Hoe moet het verder?

 

Natuurlijk zijn vrijgezellenfeesten zelf niet een slecht doen, en moeten ze zeker niet afgeschaft worden. Wat er moet gebeuren is dat de verwachting omtrent deze feesten weer realistischer en normaler worden en niet als een excuus worden gezien om dingen te doen die je in een serieuze relatie niet zou moeten doen. In plaats van strippers ga gewoon gezellig met je vrienden naar de bowling, of een sportwedstrijd. Er zijn meer dan genoeg leuke activiteiten die niet op het randje van vreemdgaan liggen. Zelf hoop ik later als ik ga trouwens gewoon met mijn vrienden drankspelletjes te spelen, wiet te roken en vooral te genieten van het gezelschap van mijn dichtste vrienden. Dat lijk me niet teveel gevraagd. Helaas is voor mij die dag nog ver weg, ook al heb ik een bloedmooie vriendin, trouwen is nog niet aan de orde. Maar wanneer de dag komt zal ik zeker zorgen dat het niet uit de hand loopt.