De laatste zomermaand staat alweer voor de deur! Ik vind dat gevoel altijd heel jammer, maar aan de andere kant is september mijn favoriete maand van het jaar. Het weer is vaak ontzettend zacht, en dat resulteert bij mij thuis in het lekker luieren in de tuin na werk en in het weekend! Er is niets wat ik liever doe dan na een lange dag werken lekker wegzakken in mijn bank. Laatst bedacht ik me dat ik dat ook voor in de tuin wilde! Daarom heb ik een loungeset aangeschaft. Deze set is zo lounge, dat ik lekker helemaal in de tuinset kan verdwijnen na een dag werk! Dan blijf ik net zo lang liggen totdat het te koud wordt om nog buiten te zitten! Omdat deze loungeset een van de beste aankopen in tijden is, schrijf ik vandaag er een blog over. Veel leesplezier!

Waar scoor je een betaalbare, grote loungeset voor in de tuin?

Omdat je een loungeset natuurlijk maar een aantal maanden per jaar gebruikt, wil je er ook weer niet teveel geld aan uitgeven! Mijn eerste tip om een betaalbare set te scoren is om online te zoeken! Er is veel meer aanbod online dan in winkels, en daarom krijg je vaak ook betere prijzen! Daarnaast kun je het beste aan het eind van het zomerseizoen pas een set aanschaffen. Dit kun je doen als je niet echt veel haast hebt bij de aanschaf. Dan zijn de sets namelijk vaker in de aanbieding, omdat het langer buiten zitten en daarmee de vraag naar sets dan alweer afneemt.

Welke opties heb je allemaal?

Je kunt natuurlijk kiezen voor de klassieke set, wat natuurlijk een grote hoekbank is! Als je wat minder ruimte hebt kun je ook voor een kleinere bank gaan. Heb je de ruimte, ga dan wel altijd voor een hoekbank. Dat is namelijk de meest ultieme loungeplek! Bij echt weinig ruimte ga dan voor twee lekkere stoelen en een tafeltje met kussen. Zo kun je het tafeltje ook nog altijd omtoveren tot zitje als je bezoek krijgt!

Waar moet je op letten bij het kopen van een loungeset?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een loungebank of -set. Ten eerste kijk je natuurlijk naar de beschikbare ruimte in je tuin die je hebt. Ook is het beter voor de set, mocht dat lukken, om hem deels overdekt te zetten. Zo blijft de set langer goed. Ook moet je nadenken over welk materiaal de set zelf moet zijn, en wat voor kussens je er op wilt! Wil je niet elke keer je kussens er af halen? Kies dan voor een all-weather stoffering. Deze kun je gewoon buiten laten liggen door weer en wind. Daarnaast zijn die kussens ook veel sneller droog dan gewone kussens.