Mijn nieuwe dak

Niet lang geleden was er een grote storm. Ik merkte er niet al te veel van, totdat ik een natte plek op mijn behang vond. Hier dacht ik niks van, omdat dit wel vaker gebeurt aangezien ik mijn ramen bijna altijd open heb. Water druppelt wel vaker binnenshuis alle kanten op. Maar deze keer zal de natte plek naast mijn kozijn in plaats van erop. Ik vond dit gek en heb meteen mijn moeder gebeld. Zij vertelde mij dat ze het herkende en dat het kwam omdat mijn dak kapot was. Ik wist niet eens dat een dak stuk kon gaan! Ik had hier nog nooit aan gedacht, maar moest er wel zeker wat aan gaan doen.

De oplossing

Vrijwel meteen nadat ik de oorzaak van mijn probleem had gevonden, ben ik op het internet gaan zoeken naar de oplossing. Deze vond ik vrij snel: EPDM. Als er nu een groot vraagteken in je opkomt, ben je zeker niet de enige. Dit kreeg ik ook, dus ik ben wat verder gaan speuren. EPDM folie wordt gebruikt als dakbedekking, vooral bij platte daken. Het is een synthetische rubber, gemaakt uit aardolie. Er bestaan verschillende diktes, voor verschillende maten aan veiligheid. Het heeft een grote dichtheid, waardoor water niet zal doordringen tot binnen in het huis. Ik heb meteen een offerte aangevraagd. Persoonlijk had ik geen idee wat ik kon verwachten aan geldbedrag, maar het leek mij een redelijke prijs voor goede bescherming tegen lekkage. Natuurlijk zijn er vele voor- en nadelen, deze staan hieronder beschreven.

De nadelen

Laten we beginnen met de nadelen van EPDM. Het grootste nadeel, wat vele mensen misschien wel kunnen ondervinden, is dat EPDM dakbedekking vrij prijzig kan zijn. De prijs is deels een investering, maar het is nog steeds vrij veel geld om in één keer uit te geven. Het bedrag kan iets naar beneden gehaald worden door de dakbedekking zelf aan te leggen. Hiervoor moeten natuurlijk wel de goede tools voor in huis zijn, anders is dit misschien niet de beste optie.

De voordelen

Aan de andere kant is het, zoals gezegd, wel een investering. De EPDM dakbedekking kan tientallen jaren meegaan en het huis beschermen van het weer. Dit maakt de dakbedekking ook vrij goed voor het milieu: het heeft een lange uithouddatum. Daarnaast kan het, ook zoals gezegd, zelf worden aangelegd. De EPDM folie is vrij lichtgewicht, waardoor het zelfstandig aanleggen een optie is. Dit zal niet voor iedereen de beste, meest gangbare optie zijn, maar als iemand het toevallig kan, zou dat natuurlijk leuk zijn. Het grootste voordeel is dat het doet wat het belooft: het houdt het weer buiten, waar het hoort te zijn.

Vorig artikelFestivalseizoen
Volgend artikelDe ideale werkplek

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Op wat voor manier dragen sommige soorten planten bij...

De meeste mensen kennen de tijd dat ze op reis zijn als een moment...

Wat voor verandering betekent het voor jade en gio...

Samenwonen is een grote stap in het leven van iedereen. Het is een transformatie...

Is het tijd voor die verbouwing?

Iedereen heeft het wel in huis, dat ene plekje wat je al jaren lang...

Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een...

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden....

Hoe vind je informatie betreffende lokale vacatures in wonen...

Wil je graag de meest recente informatie betreffende lokale vacatures in wonen plus...

Welke kledingmerken bieden leuke kidskleding aan?

Geniet van de leukste kidskledingmerken voor travelers Als je op zoek bent naar leuke...

Populaire categorie├źn

Comments