Muizenbestrijding: Hoe werkt het?

Je hebt last van muizen. Dat is absoluut nooit fijn, of je nu een dierenvriend bent of niet. Ongewenste muizen (of andere dieren) in je huis is eigenlijk alleen maar gedoe, dus wil je er zo snel mogelijk vanaf. Of je nou nadenkt over muizenbestrijding Delft of muizen bestrijden Breda of ergens anders; jij wil van de muizen af die nu in de kiertjes en de krochten van je huis verblijven. Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar, wie moet je bellen? Lees snel mee.

Slimme beestjes 

Muizenbestrijding is natuurlijk, naast hard werken, een ethische discussie. Je moet jezelf bedenken of je het belangrijk vindt dat de muizen de bestrijding overleven of niet. In deze blog zullen we focussen op het ethisch verwijderen van muizen uit je huis (waarbij ze dus blijven leven). Er zijn ook bedrijven die de muis uit je huis verwijderen door ze te doden. Dit kan een legitieme keuze zijn, zeker als de plaag gewoon te heftig is of wanneer de muizen steeds meer terug blijven komen. Maar afijn, muizen zijn slimme beestjes. Ze weten in jouw huis precies de warme, droge plekjes te vinden en weten waarschijnlijk veel beter hoe ze jouw huis in moeten komen dan jijzelf. Gelukkig werkt er één ding nog altijd heel erg goed bij het bestrijden van muizen, en dat is iets wat al eeuwenlang heeft gewerkt: de muizenval.

De muizenval 

Je hebt heel veel verschillende soorten muizenvallen. Je hebt natuurlijk de klassieke houten variant, die met kaas en de mini-guillotine, maar die doodt de muizen; dus die gaan we hier niet gebruiken. Een modernere variant die hetzelfde principe gebruikt (minus de fataalheid ervan) wordt gemaakt van kunststof en is het best te vergelijken met een tunnel waar de muis in wordt gelokt, waar vervolgens een deurtje in dicht gaat. Er zijn ook meer geavanceerde vormen van muizen vangen; deze gebruiken bewegingssensoren om te bepalen waar de muizen het meest komen en weten vervolgens waar je de vallen moet zetten. Muizenbestrijding kan heel moeilijk zijn, omdat het beestje stiekem best wel slim is. Maar als je ze weet te lokken en op het ethische, niet-dodelijke manier, in de val weet te lokken, dan rest er alleen nog de taak om ervoor te zorgen dat ze jouw huis niet terugvinden. Hierdoor worden ze meestal meegenomen naar een opvang of een andere plek, ver genoeg weg van het originele nestje, en daar losgelaten.

 

Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Met goede muizenbestrijders, die ervoor zorgen dat de muizen op een ethisch verantwoorde manier uit je huis verwijderd worden en ze ook niet meer terugkomen. 

 

 

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Wat is proteïne en waar zit het in?

Proteïnen zijn macronutriënten die in ons lichaam belangrijke functies vervullen. Ze zijn een bron...

De voordelen van het kiezen van crypto als investeringsmiddel

De toekomst van geld is digitaal. Daarom zou je in crypto moeten investeren. Crypto...

Dankzij deze sportmaaltijden sport je op een effectieve manier

De combinatie van gezond eten en genoeg bewegen is ontzettend belangrijk. Sporten zal je...

Muizenbestrijding: Hoe werkt het?

Je hebt last van muizen. Dat is absoluut nooit fijn, of je nu een...

3 redenen waarom een alarmsysteem je huis veiliger maakt

Ben je van plan om de veiligheid van je woning op te schroeven? Dan...

Hoe houd je de klanten van je bedrijf tevreden?

Als je een eigen bedrijf hebt, ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren...

Populaire categorieën

Comments