Planten en bloemen direct van de kweker kopen? Wij zijn de kweker! Verser wordt het niet

0
747

Een groen huis is een blij huis. Door te kiezen voor een huis met veel planten, zal je iedereen in het huis veel verschillende voordelen aanbieden op diverse vlakken. Het is tegenwoordig dan ook bijna gek dat nog niet iedereen meer planten in huis heeft staan. Uiteraard hebben planten ook de nodige aandacht nodig, maar voor wat planten aan ons terug geval is het beetje aandacht dat ze vragen het zeker waard. Een groenere kamer is voor iedereen erg gezond. Bovendien is een groene kamer daarnaast ook nog eens mooier en vrolijker. De voordelen van planten in het huis zijn bijna te veel om op te noemen. Mensen die in de natuur leven ervaren bijvoorbeeld meer rust en minder stress, dus waarom zouden we de natuur dan niet gewoon in ons eigen huis halen?

 

Kamerplanten 

Wanneer planten binnen kunnen staan in plaats van buiten, worden deze groene rakkers ook wel kamerplanten genoemd. Kamerplanten zorgen in het huis voor verschillende voordelen op diverse vlakken. Dankzij de bladeren brengen planten bijvoorbeeld vers zuurstof in het huis. De planten filteren de vervuilde en uitgeademde lucht om ervoor te zorgen dat er weer fris zuurstof ingeademd kan worden. Alleen om deze reden zou kamerplanten kopen al bovenaan het lijstje moeten staan. Toch is dat niet het enige waar de planten in het huis voor kunnen zorgen. Daarnaast zal vers zuurstof er namelijk ook voor zorgen dat we ons beter kunnen concentreren. Door dus planten in de kamer te zetten waar men werkt, zal er ook efficiënter en effectiever gewerkt kunnen worden. De kamerplanten helpen ons dus niet alleen op het gebied van gezondheid, maar ook laten ze ons harder werken met minder moeite. 

 

Verschillende planten

Er zijn uiteraard verschillende soorten kamerplanten. Hierbij is het erg belangrijk om op zoek te gaan naar een plant dat bij jou past. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar iedere plant heeft bijvoorbeeld een andere hoeveelheid aan aandacht nodig. Wanneer je vaak thuis bent zal het dus makkelijker zijn om te kiezen voor een plant die wat meer aandacht nodig heeft. Zo hebben sommige planten een paar keer per week vers water nodig en voor andere planten is dat slechts een paar keer per maand. Ook de plek waar de plant staat is belangrijk. Sommige planten groeien namelijk het beste wanneer zij gedurende de dag genoeg zonlicht krijgen. Al deze verschillende soorten kamerplanten zal je vinden bij Decorum. Hierdoor vind je altijd een plant die perfect bij jou zal passen.