Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten

Heb je binnenkort een vakantie gepland? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de vaccinaties die nodig zijn. Er zijn verschillende vaccinaties die aan te raden zijn, zoals een DTP vaccinatie en een Vaccinatie gele koorts, afhankelijk van de bestemming waar je naartoe gaat. In deze blog lees je alles over vaccinaties voor op reis: wat de voordelen zijn, welke vaccinaties er allemaal zijn en waarom ze zo belangrijk kunnen zijn.

Waarom vaccineren als je op reis gaat?

Als je naar een ander land gaat, is het belangrijk om je te informeren over de eventuele gezondheidsrisico’s die er kunnen zijn. Sommige aandoeningen en infectieziekten zijn vooral in bepaalde delen van de wereld voorkomend. Door je te laten vaccineren, bescherm je jezelf en anderen tegen deze ziektes. Bovendien vermindert het ook het risico dat je met een infectieziekte terugkeert naar Nederland en daar anderen besmet.

Wat voor vaccinaties zijn er?

Er zijn verschillende soorten vaccinaties die je kunt halen, afhankelijk van de bestemming waar je naartoe gaat. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om je in te enten tegen gele koorts als je naar een land gaat waar deze infectieziekte voorkomt. Andere veelgebruikte vaccinaties zijn de DTP-vaccinatie (beschermt tegen difterie, tetanus en polio) en de hepatitis A-vaccinatie.

Waarom is een DTP vaccinatie aan te raden?

Een DTP-vaccinatie is aan te raden omdat het je beschermt tegen drie ernstige infectieziektes: difterie, tetanus en poliomyelitis (polio). Dit zijn alle drie zeer besmettelijke ziektes die vooral in ontwikkelingslanden voorkomen. De kans op het oplopen van een of meer van deze infecties is dus relatief hoog als je naar een dergelijk land gaat. Een DTP-vaccinatie is daarom aan te raden om het risico op besmetting zo klein mogelijk te maken.

Waarom is een vaccinatie gele koorts aan te raden?

Gele koorts is een infectieziekte die vooral in Afrika en Zuid-Amerika voorkomt. De kans om deze ziekte op te lopen is relatief klein, maar het kan wel ernstige gevolgen hebben als je er toch mee besmet raakt. Een vaccinatie is daarom aan te raden als je naar een land gaat waar gele koorts voorkomt. Bovendien is het verplicht om in sommige landen (zoals Brazilië) een gele koortsvaccinatie te hebben als je binnenkomt. Dit wordt gecontroleerd bij de grens, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd plan voor het halen van deze vaccinatie.

Vaccinaties zijn dus belangrijk als je op reis gaat, omdat ze je kunnen beschermen tegen infectieziekten en aandoeningen. Er zijn verschillende soorten vaccinaties die aan te raden zijn, afhankelijk van de bestemming waar je naartoe gaat. In dit blog hebben we de twee meest gebruikte vaccinaties (DTP-vaccinatie en gele koortsvaccinatie) besproken. Wees goed voorbereid op je reis en laat je tijdig informeren over welke vaccinaties er nodig zijn. Op die manier kun je gezond en veilig op reis!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de beste spaarbanken: vergelijk en kies je spaarrekening

Als je je zuurverdiende geld opzij zet, wil je er zeker van zijn dat...

De perfecte eetkamerstoelen online kopen: een simpele stap-voor-stap handleiding

Heb je ooit nagedacht over de mogelijkheden die online winkelen voor eetkamerstoelen met zich...

Ontgift je lichaam met een detox sapkuur van dr....

Voel je je de laatste tijd een beetje traag? Heb je het gevoel dat...

Je hbo marketing diploma halen? ontdek de voordelen van...

De wereld van marketing is dynamisch en altijd in beweging. Om bij te blijven,...

Privé leasen zonder zorgen: ontdek de voordelen!

Je hebt vast weleens gehoord van private lease, maar wat houdt het precies in...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Populaire categorieën

Comments