Vakantie op de Waddeneilanden

0
702

Op dit moment van het jaar stromen de vakantieboekingssite over omdat iedereen een leuk vooruitzicht wil door middel van een vakantie. De afgelopen 2 jaar is alles natuurlijk al een beetje anders geweest en kan het zo zijn dat je vakantie gecanceld is vanwege het corona virus. Dit risico wil je dit jaar natuurlijk niet weer lopen en daarom is het een slim idee om een vakantie in Nederland te boeken. Dit kan eigenlijk (bijna) altijd door gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Waddeneilanden?

Voor welke ga jij?

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Allemaal mooie eilanden waar je een hele leuke en rustgevende vakantie kunt hebben. Texel en Terschelling zijn de 2 bekendste eilanden waar Nederlanders naar toe gaan. Het voordeel van al deze eilanden is dat je natuurlijk veel water en dus ook strand om je heen hebt. Als je dus geluk hebt en een beetje mooi weer hebt kan je volop genieten van een lekker stranddagje. Verder kan je hele mooie wandelingen en fietstochten maken. En je kan het eiland natuurlijk ook niet verlaten zonder een wad te lopen. Een camping nederland aan zee is dus een heel goed idee voor een lekkere vakantie in eigen land! Maar niet alleen de Waddeneilanden zijn een favoriet, ook Friesland kan er wat van!

Friesland

De Waddeneilanden horen natuurlijk bij de provincie Friesland. En ook Friesland is echt de moeite waard om is een bezoekje aan te brengen. Friesland staat in eerste instantie natuurlijk bekend om de Elfstedentocht. De Elfstedentocht is misschien wel het meest beroemde evenement van Friesland. In 1997 werd hij voor de laatste keer geschaatst, maar de tocht der tochten komt nog ieder jaar voorbij. In de vorm van een fiets Elfstedentocht, Elfsteden wandeltocht, sup 11-city tour en een zwem Elfstedentocht. Ieder jaar is het vanaf December hopen op strenge vorst zodat de tocht der tochten na 25 jaar weer eens georganiseerd kan gaan worden. Maar dat is niet het enige wat Friesland zo leuk maakt natuurlijk. Friesland staat namelijk ook bekend om het vele water dat de provincie rijk is. Veel meren waar je kunt zeilen of andere watersport kunt beoefenen. De jaarlijkse Sneek week is ook een druk bezocht watersport evenement. Om alles van de provincie goed te kunnen zien en bezoeken is het zeker een aanrader om een friesland camping te boeken. De meeste mensen verblijven hier een midweek of een week en willen er dan ook echt nog een keer terug naar toe!