Bij het Europees Octrooi Bureau kunt u terecht met uw uitvinding

Wanneer u een uitvinding gedaan hebt die waardevol kan zijn voor een bepaalde bedrijfstak, dan is het verstandig om contact op te nemen met EPC. EPC is een octrooibureau dat u kan adviseren over het aanvragen van een patent, maar EPC kan u ook helpen de juiste wegen te bewandelen. Een innovatie in een bepaalde bedrijfstak hoeft niet heel groot te zijn om veel op te leveren. Denk dan bijvoorbeeld aan de snelheid van de productie of de duurzaamheid van het productieproces. EPC kan u adviseren over in welke landen het aanvragen van een patent zinvol is. Wilt u uw uitvinding alleen in Nederland gebruiken of denkt u dat deze waardevol kan zijn voor alle Europese landen? In dat laatste geval kunt u terecht bij het Europees Octrooi Bureau.

Het Europees Octrooi Bureau weet alles van patenten

Het Europees Octrooi Bureau wil voorkomen dat uitvindingen en innovaties gepatenteerd worden die al bestaan. Het is dus niet voor niets dat het Europees Octrooi Bureau uw uitvinding aan een gedegen onderzoek zal onderwerpen. Zij voeren, onder andere, een nieuwheidsonderzoek uit. Is uw aanvraag valide? Dan wordt het octrooi verleend. Maar daarmee bent u er nog niet. Het Europees Octrooi Bureau valideert uw aanvraag voor 38 landen, maar dat wil nog niet zeggen dat uw aanvraag ook in al deze 38 landen geaccepteerd wordt.

Hoe wordt mijn uitvinding in het buitenland gepatenteerd?

Als het Europees Octrooi Bureau uw uitvinding of innovatie gevalideerd heeft, dan zult u per land waar u uw patent wilt laten gelden nog actie moeten ondernemen. Zo zult u in het ene land de volledige octrooiaanvraag vertaald en wel moeten inleveren, in het andere land is alleen een vertaling van de claims van belang. Andere landen vragen weer niet om een vertaling van wat dan ook. Deze aanvragen doet u, over het algemeen, binnen 3 maanden na de verlening door het Europees Octrooi Bureau.

Hoeveel betaal ik voor een Europees Octrooi?

Een Europees Octrooi is niet goedkoop, maar exacte prijzen zijn zo niet te noemen. Dit komt doordat er per land nog bijkomende kosten zijn. Een Nederlands octrooi kan meer dan € 35.000,00 in 20 jaar gaan kosten. Het is dus heel verstandig om vooraf goed uit te zoeken voor welke Europese markten u het octrooi wilt laten gelden. Ook is het belangrijk om vooraf goed uit te zoeken of er niet al een vergelijkbaar octrooi bestaat in een van de landen waar u uw uitvinding wilt gaan exploiteren.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de beste spaarbanken: vergelijk en kies je spaarrekening

Als je je zuurverdiende geld opzij zet, wil je er zeker van zijn dat...

De perfecte eetkamerstoelen online kopen: een simpele stap-voor-stap handleiding

Heb je ooit nagedacht over de mogelijkheden die online winkelen voor eetkamerstoelen met zich...

Ontgift je lichaam met een detox sapkuur van dr....

Voel je je de laatste tijd een beetje traag? Heb je het gevoel dat...

Je hbo marketing diploma halen? ontdek de voordelen van...

De wereld van marketing is dynamisch en altijd in beweging. Om bij te blijven,...

Privé leasen zonder zorgen: ontdek de voordelen!

Je hebt vast weleens gehoord van private lease, maar wat houdt het precies in...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Populaire categorieën

Comments