Bij het Europees Octrooi Bureau kunt u terecht met uw uitvinding

Wanneer u een uitvinding gedaan hebt die waardevol kan zijn voor een bepaalde bedrijfstak, dan is het verstandig om contact op te nemen met EPC. EPC is een octrooibureau dat u kan adviseren over het aanvragen van een patent, maar EPC kan u ook helpen de juiste wegen te bewandelen. Een innovatie in een bepaalde bedrijfstak hoeft niet heel groot te zijn om veel op te leveren. Denk dan bijvoorbeeld aan de snelheid van de productie of de duurzaamheid van het productieproces. EPC kan u adviseren over in welke landen het aanvragen van een patent zinvol is. Wilt u uw uitvinding alleen in Nederland gebruiken of denkt u dat deze waardevol kan zijn voor alle Europese landen? In dat laatste geval kunt u terecht bij het Europees Octrooi Bureau.

Het Europees Octrooi Bureau weet alles van patenten

Het Europees Octrooi Bureau wil voorkomen dat uitvindingen en innovaties gepatenteerd worden die al bestaan. Het is dus niet voor niets dat het Europees Octrooi Bureau uw uitvinding aan een gedegen onderzoek zal onderwerpen. Zij voeren, onder andere, een nieuwheidsonderzoek uit. Is uw aanvraag valide? Dan wordt het octrooi verleend. Maar daarmee bent u er nog niet. Het Europees Octrooi Bureau valideert uw aanvraag voor 38 landen, maar dat wil nog niet zeggen dat uw aanvraag ook in al deze 38 landen geaccepteerd wordt.

Hoe wordt mijn uitvinding in het buitenland gepatenteerd?

Als het Europees Octrooi Bureau uw uitvinding of innovatie gevalideerd heeft, dan zult u per land waar u uw patent wilt laten gelden nog actie moeten ondernemen. Zo zult u in het ene land de volledige octrooiaanvraag vertaald en wel moeten inleveren, in het andere land is alleen een vertaling van de claims van belang. Andere landen vragen weer niet om een vertaling van wat dan ook. Deze aanvragen doet u, over het algemeen, binnen 3 maanden na de verlening door het Europees Octrooi Bureau.

Hoeveel betaal ik voor een Europees Octrooi?

Een Europees Octrooi is niet goedkoop, maar exacte prijzen zijn zo niet te noemen. Dit komt doordat er per land nog bijkomende kosten zijn. Een Nederlands octrooi kan meer dan € 35.000,00 in 20 jaar gaan kosten. Het is dus heel verstandig om vooraf goed uit te zoeken voor welke Europese markten u het octrooi wilt laten gelden. Ook is het belangrijk om vooraf goed uit te zoeken of er niet al een vergelijkbaar octrooi bestaat in een van de landen waar u uw uitvinding wilt gaan exploiteren.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Op wat voor manier dragen sommige soorten planten bij...

De meeste mensen kennen de tijd dat ze op reis zijn als een moment...

Wat voor verandering betekent het voor jade en gio...

Samenwonen is een grote stap in het leven van iedereen. Het is een transformatie...

Is het tijd voor die verbouwing?

Iedereen heeft het wel in huis, dat ene plekje wat je al jaren lang...

Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een...

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden....

Hoe vind je informatie betreffende lokale vacatures in wonen...

Wil je graag de meest recente informatie betreffende lokale vacatures in wonen plus...

Welke kledingmerken bieden leuke kidskleding aan?

Geniet van de leukste kidskledingmerken voor travelers Als je op zoek bent naar leuke...

Populaire categorie├źn

Comments