Vier prachtige campings in Frankrijk aan een rivier

0
632

Je wordt wakker. Het Franse ochtendzonnetje vindt door het tentdoek al langzaam zijn weg richting je voorhoofd. De aangename temperatuur in je tent verraadt dat het wederom een schitterende dag gaat worden. Een dag die eigenlijk een heerlijk verfrissende ochtendduik verdient. Waar kan dat beter dan in een van de karakteristieke Frans riviertjes? Een paar vroege vogels hebben al een kano bemachtigd en enkele kinderen ravotten langs de rivieroever. Ondertussen laat jij je rustig onderdompelen in het koele water. Terwijl jij geniet van de omgeving, kabbelen je laatste kopzorgen met de stroming mee, ver weg de Franse heuvels in. 

Klinkt aantrekkelijk, toch? Ben jij op zoek naar een mooie camping in Frankrijk, gelegen aan zo’n karakteristieke Franse rivier? Dan is een van de volgende vier campings waarschijnlijk precies wat je zoekt! Je zult zien dat elke camping Frankrijk op een andere manier vertegenwoordigt. Zo vind je altijd een camping met rivier die precies voldoet aan jouw vakantiewensen. 

Gezinscamping in Dordogne 

Camping Les Bö-Bains ligt direct aan rivier de Dordogne. Deze gezinscamping is van alle gemakken voorzien. Terwijl de kinderen zich de hele dag vermaken aan de oever van de rivier of in een van de sfeervolle zwembaden, maak jij een uitstapje naar het adembenemende Bergerac. Onder het genot van een goed glas Bergeracwijn laat je het Franse zomerzonnetje zijn werk doen. 

Strandcamping aan de Ardéche

La Plage? Betekent dat niet ‘het strand’? Jazeker, je hebt goed opgelet tijdens de Franse les! Toch is camping La Plage Fleurie gelegen aan de prachtige rivier de Ardèche, in het zuiden van Frankrijk. De camping beschikt over een eigen strandje, gelegen aan deze rivier. De rivier stroomt hier vrij rustig, waardoor je de kinderen zonder zorgen hun gang kunt laten gaan. Ondertussen geniet jij aan het zwembad van het prachtige uitzicht van de bergen, onder het genot van een welverdiende versnapering.

De plek voor visliefhebbers met jonge gezinnen 

Een prachtige camping in Porcey, noordoost Frankrijk. Gelegen aan de rivier De Loue is deze camping ideaal voor jonge gezinnen. Zelfs de jongste telgen kunnen hier hun lol op wat betreft rivierpret, aangezien De Loue op de camping heel rustig stroomt en er tal van leuke speelplekjes zijn. Visliefhebbers komen op deze camping ook helemaal aan hun trekken. 

Avontuurlijke campings

Elke dag opstaan en je afvragen welk avontuur je vandaag weer gaat beleven? Dan is camping Le Ty Nadan de ideale camping voor jou. De aangrenzende rivier L’Evé biedt meer dan genoeg mogelijkheden tot vertier. Kanoën, zwemmen, vissen; camping Le Ty Nadan heeft het allemaal. Ben je de rivier even zat? Dan kun je het avontuur verderop zoeken in deze bosrijke omgeving van Zuid-Bretagne. Op twintig minuten rijden zit je op het strand, wat dit gebied tot een van de meest complete streken van Frankrijk maakt.

Samenvatting

Frankrijk is een groot land met heel veel campings. Vacansoleil heeft ze allemaal op een rij gezet. Mocht je nog niet zeker weten waar je volgende vakantie geboekt gaat worden? Neem dan vooral een kijkje op Vacansoleil.nl.