Een jaloezie op een draaikiepraam, kan dat?

0
707

Als je een draaikiepraam hebt, is het wel mooi om daar stijlvolle gordijnen voor te hangen. Alleen is dat vaak niet handig met een draaikiepraam. Wat wel handig is, en ook nog eens stijlvol, is een jaloezie op een draaikiepraam. Deze worden helemaal op maat gemaakt en je kunt zelf kiezen in welke kleur. Zo passen ze perfect bij je interieur. Met een jaloezie op een draaikiepraam kun je zelf de privacy bepalen. Ook bepaal je zelf hoeveel daglicht er in je kamer komt.

Maar waarom jaloezieën?

Jaloezieën zijn stijlvol en ook nog eens handig. Zeker aluminium jaloezieën. Ze zijn vochtbestendig, waardoor ze ook in de keuken en in de badkamer kunnen hangen. Ze zullen mooi aansluiten op een kiepraam, maar ook voor gewone ramen zijn jaloezieën een goede optie. Ze zijn in verschillende mooie kleuren verkrijgbaar. Jaloezieën zijn in sommige ruimtes stijlvoller dan gordijnen, maar gordijnen geven een hele andere sfeer en het verschilt per persoon wat je mooier vindt.

Plisségordijnen op maat

Naast dat jaloezieën mooi zijn, zijn plisségordijnen op maat ook een aanrader. Als je plisségordijnen op maat bestelt, zullen ze perfect passen bij jouw raam. Er is vaak een ruime keuze aan materialen en je kunt zelf de kleur uitkiezen. De kleur kun je aanpassen aan de ruimte waarin de plisségordijnen op maat komen te hangen. Bij veel bedrijven krijg je een aantal jaar garantie. Naast normale plisségordijnen, zijn er ook mooie verduisterende plisségordijnen. Deze zijn vooral perfect voor in de slaapkamer. Je hebt met de plisségordijnen namelijk privacy omdat je er niet doorheen kunt kijken, maar er schijnt wel daglicht doorheen. De verduisterende plisségordijnen op maat zijn ook nog eens isolerend. Als het dus bloedheet is in de zomer, zal je dit niet merken in de slaapkamer. In de slaapkamer zal het lekker koel blijven. Als je de plisségordijnen sluit, is het donker in de slaapkamer. Hierdoor kun je van je nachtrust genieten zonder dat je last hebt van het licht van buiten.

Plisségordijnen of jaloezieën?

Beide opties zijn een stijlvolle en fijne optie. Het ligt er maar net waar je van houdt en wat mooi in de ruimte staat. Plisségordijnen lijken best wel op jaloezieën, alleen verschilt het in kenmerken. Met verduisterende plisségordijnen kun je nog wat meer privacy creëren dan met jaloezieën. Zet daarom alle kenmerken op een rijtje en beslis welke voor jou de beste optie zijn. Een jaloezie op draaikiepraam is wel de beste optie.