Voortaan op een motor de weg op? Houd hier rekening mee.

Zie jij het al helemaal voor je, nooit meer in de file omdat je op jouw motor tussen de auto’s door kunt rijden? Op avontuur en de mooiste plekken in het binnenland en buitenland ontdekken? Het ultieme gevoel van vrijheid ervaren? Dit zijn pas enkele voordelen dat motorrijden met zich meebrengt. Er zijn eigenlijk geen voertuigen waar je zoveel rijplezier aan zult beleven dan een motor. Misschien heb je van jongs af aan al op een motor willen rijden, maar misschien is het idee pas op latere leeftijd op komen borrelen. Hoe dan ook, er komt nog best een hoop bij kijken wanneer je net aan motorrijden begint. Om je hiermee op weg te helpen lees je hieronder wat handige informatie. Wedden dat jij binnen no-time de weg op wilt?

Wat heb je nodig?

Voordat je de weg op mag zul je natuurlijk eerst je motorrijbewijs moeten halen. Er zijn drie verschillende soorten rijbewijzen die je voor een motor kunt halen. Allereerst rijbewijs A1, hiermee mag je enkel met een lichte motor de weg op. Stap je liever op een middelzware motor, dan heb je rijbewijs A2 nodig. Om op zware motoren te kunnen rijden is rijbewijs A nodig. Gemiddeld hebben leerlingen twintig rijlessen van een uur nodig om het rijbewijs te halen. Voor je aan je praktijkervaring mag werken moet je je theorie behalen. Hierna volgen je lessen, het examen voertuigbeheersing en tot slot het praktijkexamen. Je moet dus voor in totaal drie examens slagen voordat je zelfstandig op een motor de weg op mag.

Je eerste motor kopen

De weg naar het behalen van je motorrijbewijs is voor iedereen anders, maar het is hoe dan ook een moment dat je nooit zult vergeten. Krijg je na de examen de verlossende woorden “gefeliciteerd, je bent geslaagd” te horen, dan sta je waarschijnlijk te springen om je eerste motor te gaan kopen. Wellicht heb je er al jaren een op het oog of moet je je juist nog verdiepen. Het gebruiksdoel is een belangrijke factor om in gedachte te houden. Wanneer je elke dag op de motor naar je werk gaat rijden past een ander type beter bij je dan wanneer je een echt racemonster voor het circuit wilt kopen. En ook niet onbelangrijk, als jij rijbewijs A1 of A2 hebt mag je niet op iedere soort motor rijden.

Verzekeren

Eenmaal de keuze voor een motor gemaakt, dan moet je een motorverzekering afsluiten. Zo kun je veilig de weg op met je motor, en tenslotte is het ook verplicht. Voordat je snel een verzekering afsluit is het goed om je te verdiepen in verschillende verzekeringen en voordelen die verzekeraars hierbij bieden. Zoek online bijvoorbeeld eens op “online motor verzekeren” om de verzekering te vinden die het best bij jou past. Zodra de motor is verzekerd is het tijd om een goed beschermend pak aan te schaffen, waarna je helemaal klaar bent voor het avontuur van je leven.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Op wat voor manier dragen sommige soorten planten bij...

De meeste mensen kennen de tijd dat ze op reis zijn als een moment...

Wat voor verandering betekent het voor jade en gio...

Samenwonen is een grote stap in het leven van iedereen. Het is een transformatie...

Is het tijd voor die verbouwing?

Iedereen heeft het wel in huis, dat ene plekje wat je al jaren lang...

Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een...

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden....

Hoe vind je informatie betreffende lokale vacatures in wonen...

Wil je graag de meest recente informatie betreffende lokale vacatures in wonen plus...

Welke kledingmerken bieden leuke kidskleding aan?

Geniet van de leukste kidskledingmerken voor travelers Als je op zoek bent naar leuke...

Populaire categorie├źn

Comments