Zorgen voor een goede huidverzorging

0
596

Al vanaf jongs af aan beschermen we onze huid tegen de zon door zonnebrand te gebruiken. Vooral vlak na de geboorte en in onze eerste levensjaren worden we vaak uit de zon gehouden en goed ingesmeerd met zonnebrand. Op een gegeven moment verdwijnt het dagelijks insmeren met zonnebrand. Maar dit blijft nog altijd heel belangrijk. De zon kan namelijk veel schade aanrichten. Onze huid kan namelijk niet goed tegen uv-straling en we moeten het tegen de zon beschermen door zonnebrand op te doen. We denken ook vaak dat als de zon niet schijnt dat we dan niet kunnen verbranden. Maar ook dan krijgt onze huid te maken met uv-straling. We moeten daarom eigenlijk ons elke dag insmeren met zonnebrand vanaf jongs af aan tot zelfs op latere leeftijd. Op latere leeftijd neemt namelijk ook de kans op huidkanker steeds meer toe. De huid is dan namelijk al een langere tijd blootgesteld aan uv-straling.

Een huidverzorgingsroutine 

Naast elke dag zonnebrand smeren is het ook belangrijk om de huid elke dag te reinigen en te verzorgen. Wanneer je elke dag zonnebrand gebruikt is het ook belangrijk om het eind van de dag van je gezicht af te halen, zodat de huid in de avond kan luchten en kan herstellen. Iedere huid is anders en heeft andere behoeften. Het is daarom belangrijk om er eerst achter te komen welk type huid je hebt. Er wordt vaak onderscheid gemaakt in een droge, vette en gemengde huid. Voor elk type huid zijn er andere producten nodig. Bij een droge huid wil je voorkomen dat de huid uitdroogt. Dus bij het kiezen van een reiniger is het belangrijk om de juiste te kiezen. Bij een droge huid moet je een reiniger hebben die niet uitdroogt en zorgt voor hydratatie. Bij een vette huid wil je een reiniger die goed de poriën schoonmaakt en niet te veel hydrateert. Naast een reiniger is een goede moisturizer ook belangrijk. Dit kan je zien als een dagcrème die bij een droge huid veel hydrateert en een wat dikke substantie heeft en bij een vette huid juist een meer lichte gelachtige substantie heeft. Zo is het dus erg belangrijk om je eigen huid te leren kennen om daarbij de juiste producten te kopen.

Huidverzorging niet alleen voor vrouwen 

Vaak zijn vrouwen erg bezig met het verzorgen van hun huid en denken mannen er niet eens aan. Maar huidverzorging is ook erg belangrijk voor mannen om de veroudering van de huid tegen te gaan. Ook krijgt de huid van een man veel te voorduren door het vele scheren. Er zijn verschillende merken die ook een gehele mannenlijn uitbrengen speciaal voor de man. Een voorbeeld van een merk is Biotherm homme. Maar ook producten van merken als Clinique kunnen ook door mannen worden gebruikt.