Wat zijn passende gerechten bij een wijntje?

Wijn is een geweldige drank die veel mensen graag drinken. Er zijn vele verschillende soorten wijn en elk type heeft zijn eigen unieke smaak. Wanneer je wijn drinkt, is het belangrijk om de juiste wijn te kiezen die bij je maaltijd past. Bij het kiezen van wijn, moet je ook rekening houden met de prijs en kwaliteit. Er zijn vele verschillende wijnproducenten in Nederland en elk merk heeft zijn eigen unieke smaak. Maar Nederlanders drinken ook regelmatig wijnen afkomstig uit het buitenland. Bekende wijnen uit Italië en Frankrijk doen het heel erg goed. Ze worden vaak gedronken bij speciale gelegenheden of worden ingezet voor heerlijke kookgerechten. 

Een van die smaakvolle wijnen is masseria borgo dei trulli. Het heeft zijn naam te danken aan de huizen van kalksteen, die je kunt vinden in de bijzondere wijnstreek. De huizen zijn zonder cement gebouwd en hebben een dak in de vorm van een kegel, wat bekend staat als trullo of trulli. Het is afkomstig uit de regio Salento, een gebied met oneindig veel mogelijkheden, waar heerlijke primitivo’s worden gemaakt. Oprichter Luca Pomaro en wijnmaker Alessandro Michelon hebben deze wijn ingestoken als een visitekaartje voor inheemse druiven die het karakter van de wijnregio tot uiting laten komen. In deze blog bespreken we de speciale wijn en waar deze wijn uitermate goed tot zijn recht komt. 

Soorten wijnen

Een passie voor product, het land en de wijngaard, laten mensen op een bijzondere van wijn genieten. Masseria Borgo dei Trulli maakt optimaal gebruik van het land om de lekkerste wijnen te produceren. Op zoek naar masseria borgo dei trulli? Een van de wijnen is de Salice Salentino Riserva. Geniet van de geur van zwart rijp fruit, gekonfijt fruit en witte peper. De smaak van zwarte bessen, gedroogde kruiden en bramen zorgen voor een heerlijke, volle en lange nasmaak. 

Bijpassende gerechten

Wijn wordt vaak gebruikt in kookgerechten. Daarnaast kan het ook een perfecte toevoeging zijn aan een maaltijd. Veel mensen drinken een wijntje bij het avondeten of een diner. Echter zijn sommige gerechten heel erg geschikt om te combineren met een wijntje, maar sommige juist ook weer niet. Als het hebben over bijpassende gerechten, kun je bijvoorbeeld denken aan een stuk heerlijk gegrild rood vlees tot aan een lekker stukje hard belegen kaas. Er zijn erg veel combinaties mogelijk met deze unieke wijn. Wel is het belangrijk om een gerecht te kiezen met een hoge smaakintensiteit. Hierdoor beschik je over de juiste balans tussen een gerecht en een wijn. 

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Is jouw huis al klaar voor de feestdagen?

Hoor je ze al aankomen? Met rinkelende belletjes, zacht geurende speculaaspoppen en het knisperen...

In een Vegan Restaurant Den Haag ontdek je wat...

Je denkt bij vegan eten misschien niet direct aan lékker eten, maar alleen aan...

Wat zijn passende gerechten bij een wijntje?

Wijn is een geweldige drank die veel mensen graag drinken. Er zijn vele verschillende...

Je badkamer inrichten hoeft zeker niet lastig te zijn

Wanneer je een nieuwe woning gaat kopen of huren, is het belangrijk om na...

Alle voordelen van een elektrische bakfiets op een rijtje

Fietsen is een geweldige manier om gezond te blijven en tegelijkertijd het milieu te...

Ga voor zeep met arganolie voor een gezonde huid

Het is voor iedereen belangrijk om te zorgen voor een gezonde huid. Je hebt...

Populaire categorie├źn

Comments