We gaan op vakantie en reizen met….

0
1185

Het vakantieseizoen is officieel van start gegaan. Voor het weer hoef je niet persé weg want terwijl ik dit typ is het 35 graden, hier in Nederland. Maar traditiegetrouw trekken de meeste mensen weg uit ons kleine landje en zoeken ze de Spaanse Costa of de Franse stokbroden op. Áls ze al zo dichtbij blijven. Steeds vaker vieren jonge mensen hun vakanties verder van huis. Het hele jaar wordt er gespaard voor de reis naar Azië of bijvoorbeeld Amerika. Maar wat zijn nu de meest voorkomende manieren van reizen. In deze blog vertel ik je daarover en over de voor en nadelen van deze transportmethodes. Lees je mee?

De rails op

De trein was vooral vroeger populair maar maakt nu een beetje een terugkomst. Een groot voordeel van met de trein reizen, is vooral het gevoel wat je ervan krijgt. Het voelt namelijk echt als op reis zijn. Je zoeft door allerlei verschillende landschappen heen en krijgt veel meer mee van een land dan wanneer je bijvoorbeeld in de lucht zit. Daarnaast kan je in de grote steden vaak midden in het centrum uitstappen. Geen gedoe met parkeren, tas mee en hup de stad in. Een nadeel is wel dat je gebonden bent aan die treinstations en dat het reizen met de trein in relatie tot andere transportmethodes, duur kan uitvallen.

De snelweg op

Dit is toch één van de meest gebruikte transportmethodes überhaupt. En dat geldt ook voor de vakanties. Een nadeel van de auto of motor is toch wel dat het vaak langer duurt voordat je op de plaats van bestemming bent. Maar dit hoeft natuurlijk geen nadeel te zijn. Daarnaast heb je ook op plaats van bestemming veel bewegingsvrijheid met een eigen auto. Nog een nadeel in het vakantieseizoen, zijn toch wel de files. Daarnaast moet je van te voren je motorverzekering berekenen en regelen.

De lucht in

Naast de auto is dit de meest gebruikte manier van vervoer voor vakanties. En dat is niet gek want vluchtprijzen zijn heel laag en het is veruit de snelste manier van reizen, of nou ja, meestal dan. Aan vliegen zitten echter ook wat nadelen die niet voor de passagier, jij dus, snel te zien zijn. Dit komt omdat al die goedkope tickets zorgen voor veel vluchten en dat zorgt weer voor een hoop CO2 uitstoot. Dat is heel slecht voor het milieu. Zo blijft er niets over van die mooie vakantiebestemmingen waar we naartoe willen. Misschien dan toch maar één van de andere opties kiezen?