De zomer is al eventjes bezig, en dat betekend dat er overal, elk weekend wel een festival gaande is. Afgelopen weekend was dat de Zwarte Cross. Maar komend weekend heb je in Den Bosch Smerrig. Het weekend daarop is Solar in Roermond. Nou het houdt maar niet op. De grootste kermis is ook weer bezig in Tilburg. En daarom is een verkeersregelaar iemand die je op dit soort momenten en evenementen veel zal zien. Want omwonende zijn wel op de hoogte. Maar je hebt altijd mensen die van wat verder weg komen, die er niet van af weten en dan zo geblokkeerd worden. Dan zijn verkeersregelaars ideaal, want zij kunnen de mensen de weg wijzen, en zorgen er natuurlijk voor dat alles soepel verloopt.

Verkeersregelaar bij festivals.

Veel mensen komen tijdens een festival met het openbaar vervoer, of worden afgezet, want ja dat is gewoon het makkelijkste natuurlijk. Maar soms heb je mensen, waar ik er ook wel eens een van ben, die met de auto komen. Want ja, dat kan ook gewoon heel makkelijk zijn. Maar ook hier heb je verkeersregelaars staan. Want ja, wanneer mensen niet weten waar ze precies hun auto moeten parkeren dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar ze ze moeten zetten. En daarom staan hier verkeersregelaars. Ook zij horen de muziek en maken die dag van hun werk natuurlijk er ook gewoon een feestje van. Dat is logisch toch? Iedereen is in de feest stemming, dus dan kom je daar zelf ook heel gemakkelijk in.

Wanneer de stoplichten op een groot verkeerspunt het niet meer doen.

Ja, dat gebeurt ook wel eens. Of er wordt onderhoudt uitgevoerd aan de stoplichten. Maar bij een groot verkeerspunt, of kruispunt, kan je de mensen niet aan hun lot over laten. We zijn in het verkeer eerder asociaal dan sociaal natuurlijk. En dan is het wel goed dat er mensen staan die het allemaal even regelen. Want zo heb je natuurlijk ook minder kans op ongelukken. En ongelukken wil je natuurlijk niet hebben.

Je kan verkeersregelaars op meer plekken aantreffen dan je denkt. En er zijn veel mensen voor nodig omdat vaak, in geval van festivals bijvoorbeeld, er mensen op verschillende plekken nodig zijn. Dan is het natuurlijk wel handig als er genoeg mensen beschikbaar zijn om de taak uit te voeren. En het voordeel in de zomer is wel, dat je lekker buiten kan staan en niet opgesloten op kantoor zit.