Een vakantie alleen al is super lekker natuurlijk. Maar laat staan wanneer je er een heel avontuur van maakt. Dan maakt het alleen maar nog bijzonderder natuurlijk. Het is altijd even spannend wanneer je bijvoorbeeld gaat backpacken en je voor het eerst zo’n reis alleen gaat maken. Maar geloof mij maar, dat komt allemaal goed. Zelf heb ik er al een paar backpack reizen opzitten. Dus uit ervaring kan ik zeker vertellen dat het allemaal vanzelf goed komt, maar je moet natuurlijk wel aan een paar dingen denken. En ze lijken voor de hand te liggen, maar meestal die dingen vergeet je te checken. Maar gelukkig wordt er in deze blog wat punten op een rijtje gezet.

Een goede backpack is van groot belang!

Het is natuurlijk belangrijk om een goede backpack te hebben. Kijk, dit klinkt natuurlijk logisch. Maar veel mensen kopen dit essentieel onderdeel pas tegen de tijd dat ze op reis gaan, en dat kan een hoop stress opleveren wat nergens voor nodig is natuurlijk. Dus zorg dat je op tijd op zoek gaat naar een juiste backpack. Zelf heb ik er een van Osprey Backpacks, die zijn ontzettend fijn. En ook nog in ontzettend veel maten en vormen te vinden, dus er zit genoeg variatie in om een perfecte backpack voor jou te vinden. Ook heb je hier varianten bij die je kan open ritsen als een koffer, dus dan hoef je niet elke keer alles eruit te halen voordat je bij het item kan die je graag wilt hebben op dat moment. Scheelt gelijk ook weer veel uitpak en opnieuw inpak tijd in.

Nog een paar belangrijke zaken om niet te vergeten.

Buiten dat je een goede backpack nodig hebt, is het ook belangrijk om nog een paar andere zaken goed op orde te hebben.

*Een paspoort dat minstens nog 6 maanden na terugkomst geldig is. Ja het is echt zo. Wanneer je weer terug bent in Nederland dan moet jouw paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn. Dat is een regel en daar moeten we ons natuurlijk aan houden. Dus controleer altijd goed of jouw paspoort nog lang genoeg geldig is. Zou zonde zijn als je bij de gate staat en het wordt daar gecontroleerd.

**De vaccinaties. Ja vervelende prikjes. Maar ze beschermen je wel, dus vraag altijd goed na bij de huisarts of je bepaalde vaccinaties moet hebben. Vaak wordt het online ook al aangegeven. En wanneer je via thuisvaccinaties laat doen, wordt je thuis geprikt dus hoef je niet weg. Ideaal gewoon.

***Eventueel een visum. Zoek ook altijd op of je een visum moet hebben, want dit is dan jouw ticket om het land binnen te komen. Dus het zou zonde zijn wanneer je geen, of niet het juiste, visum hebt om van jouw reis te gaan genieten.