Bucketlist

0
1096

Vorige jaar heb ik voor het een bucketlist gemaakt, op de lijsten staan activiteiten en bezienswaardigheden die ik graag wil zien. Op mijn lijst staan ook een aantal wereldwonderen die ik graag een keer zal willen bezoeken. Vandaag gaat mijn blog over 4 van de 7 wereldwonderen die echt adembenemend zijn. Maar wat kan je er dan eigenlijk zien en waar is het?

 

  1. Het Colosseum (Rome)

Het Colosseum is het enige Europese monument in de lijst van de zeven wereldwonderen. En als trosten Europeaan wil ik graag beginnen met de grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Als je de film Gladiator hebt gezien dan heb je misschien al een beetje een beeld wat er zich vroeger afspeelde binnen de muren van het Colosseum. Het amfitheater werd gebruikt voor gevechten en shows met dieren en gladiatoren. Als je in Rome bent dan is het Colosseum een van de prachtige dingen die kan bezoeken, je kan er omheen lopen maar ook van binnen bekijken. Ik zeg triptime!

 

  1. Taj Mahal (India)

Shah Jahan liet tussen 1632 en 1648 dit prachtige, wit marmeren mausoleum bouwen als laatste rustplaats voor zijn grote geliefde. De bouw van de Taj Mahal werd door 20.000 werkers in 16 jaar uitgevoerd, maar als je het nog wil zien moet je snel zijn! Want helaas staat de Taj Mahal op instorten, aangezien het langzaam de grond in aan het zinken is. Heel spijtig maar helaas waar.

 

  1. Machu Picchu (Peru)

Pas in 1911 werd deze ‘verborgen’ stad die op 2400 km hoogte ligt ontdekt. De Spanjaarden hebben deze stad nooit ontdekt waardoor het gelukkig nooit is vernietigd. Wat zo indrukwekkend is aan deze stad is dat iedere rotsblok waar de stad is uit opgebouwd met de hand naar boven is gedragen. Ook is het uitzicht adembenemend. Machu Picchu staat echt boven aan mijn bucketlist en wil daar graag dit jaar naar toe.

 

  1. Chichén Itzá (Mexico)

Deze Mayastad ligt op het schiereiland Yacatan, het bekendste monument is de enorme piramide Kukulcán. Deze piramide is gebouwd in de negende eeuw en heeft wel 365 traptreden, ik heb mij laten vertellen dat iedere traptreden staat voor elke dag van het jaar. Deze eeuwen oude stad is echt de moeite waard om eens te bezoeken want je kijkt je ogen uit. Hij staat zeker hoog op mijn bucketlist.

 

Volgende week

Volgende week vertel ik jullie over overgebleven wereld wonderen en waarom ik ze graag wil bezoeken. Ik wens jullie een fijne week en tot volgende week!