Een ongelukkig huwelijk

Ongelukkig huwelijk

Het begon bij vreemd gaan

Ik ben eindelijk gescheiden na een heel lang proces. Het begon allemaal toen mijn man vreemd ging. Het ergste was nog hoe ik erachter kwam. Ik moest het horen van de buurvrouw. Ze vertelde me dat ze regelmatig een vrouw langs zag komen bij ons thuis. En het was geen bekende. Dus besloot ik een keer eerder weg te gaan van werk om langs huis te wippen. En toen zag ik de andere vrouw in mijn douche. Ik schaamde me kapot. Ik ben snel weer de auto in gestapt en naar mijn beste vriendin gereden. Ze had eten bestelt en een fles wijn opengetrokken. We hadden gepraat over hoe mijn huwelijk nou eigenlijk was. Terugkijkend daarop had ik echt eerder moeten luisteren naar iedereen om me heen. Die zeiden allemaal dat hij niet goed voor me was. En ik keek maar door de roze bril en had niet door wat er eigenlijk allemaal voor mijn neus gebeurde.

Het moest altijd meer zijn

Hij was bijvoorbeeld erg agressief. Ik kreeg regelmatig een belediging. Hij vond dat ik nooit iets goed deed. Ik kookte niet lekker genoeg, ik maakte niet goed genoeg schoon, ik gaf hem geen aandacht en ga zo maar door. Soms vroeg ik me dan wel is af is het mijnschuld dat die vreemd moest gaan. Omdat ik hem dan niet genoeg aandacht gaf. Maar dat is natuurlijk absurd om te denken. Het was zijn fout, en hij is gewoon veeleisend. Hij kon niet genoegen nemen met wat hij had. Meer, meer, meer moest het bij hem zijn. Het moest meer geld zijn, meer werk zijn, meer liefde zijn. Maar ja ik ben ook maar een mens met een bepaalde capaciteit, ik kan hem niet elke seconde van de dag aandacht geven.

Gooien is niet normaal

Er was ooit een hele heftige ruzie tussen hem en mij. Hij had het alleen maar over zijn werk. Hij is zelf een rijke man, hij heeft zelf zo een vijf hotels onder zijn hoede. Maar dat vergt natuurlijk veel tijd, en levert veel stress op. Tijdens de constructies liep er toen van alles mis. Er was namelijk geen bulldozer aanwezig. Ik had toen de opmerking dat die toch snel geregeld kon worden. Maar dat was blijkbaar een hele domme opmerking. Het moest blijkbaar allemaal goed en precies zoals hij het wilde. Dus toen ik dat zei begon die met een vaas te gooien. Alle scherven op de grond. Hij liep boos de deur uit en voordat hij de deur achter zich dicht sloeg riep die dat ik de scherven op moest ruimen. Dat was mijn ‘gelukkige huwelijk’. Ik dacht dat dit bij elk huwelijk gebeurde, en het gewoon kwam door de stress. Maar daar zat ik erg ver naast.

Vorig artikelBucketlist
Volgend artikelFestivalseizoen

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe Social Media Marketing en Linkbuilding je Bedrijf Laten...

Er zijn veel manieren om je bedrijf te laten groeien, maar niets is zo...

Waarom nieuwe traptreden een verschil maken

Als je je huis wilt opfrissen, is het vernieuwen van de traptreden een geweldige...

Het belang van goede wintersportkleding

Wanneer je op wintersport gaat, is het essentieel dat je goed voorbereid bent. Dit...

Een betoverende kerst: inspiratie voor perfecte cadeaus

Kerstmis staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om na...

De basis van beleggen: ETFs versus beleggingsfondsen

Beleggen kan overweldigend lijken, vooral als je nieuw bent in de wereld van financi├źn....

Drie manieren om je gevel een opknapbeurt te geven

Bevalt het aanzicht van je huis je niet meer? Is de woning verouderd en...

Populaire categorie├źn

Comments