Container huren voor de verbouwing

0
1182

Een paar maanden geleden zijn mijn vrouw en ik samen begonnen aan de verbouwing van ons nieuwe huis. Het huis dat wij hebben gekocht ligt op een hele mooie locatie. Het heeft een groot erf rondom het huis en kijkt uit op een weiland aan de overkant van het water. Het voordeel van dit grote erf is dat we veel ruimte hebben terwijl we aan het verbouwen zijn. Want dat we moesten gaan verbouwen was vanaf het begin af aan al wel heel duidelijk. Het huis is heel gedateerd en totaal niet onze smaak. We hebben een lijst gemaakt wat er allemaal als voorbereiding voor deze verbouwing gedaan moest worden. Bovenaan deze lijst stond met grote letters container huren. Dit is een van de belangrijkste dingen die gedaan moesten worden voordat we konden beginnen met het verbouwen zelf. 

De juiste maat

We zijn opzoek gegaan en kwamen al snel uit bij de webshop van GP groot uit. Dit bedrijf verhuurt namelijk containers van verschillende maten. Ze gaan van 3m³ tot en met 10m³. De maat bepalen was nog een lastige keuze voor ons. Het is namelijk in het beginstadium lastig in te schatten hoe grote container we nodig hadden. Voor advies hadden we het bedrijf even gebeld. Na wat uitleg en tips zijn we op een open container van 6 m³ uitgekomen. Omdat we onze verbouwing in de zomer doen en het bouwafval toch weggaat, maakt het niet uit dat het nat kan worden als het eventueel regent. Ook vertelde de medewerker ons dat het bedrijf voor het vervoer zal zorgen. Dit was een last die van onze schouders viel. Wij hadden namelijk zelf geen idee hoe we dat anders gedaan hadden. 

Goede service

We hadden een dag afgesproken voor het bezorgen van de container. De werknemer was precies op tijd op de afgesproken dag. Dat was een heerlijk begin van onze dag. De bestuurder parkeerde zijn vrachtwagen plus container even langs de weg om met ons te overleggen waar onze gehuurde container geplaatst moest worden. Na wat overleg reed hij zijn vrachtwagen vakkundig ons erf op en plaatste de container op de juist plek. Hij zei dat we mochten bellen wanneer de container weer opgehaald moest worden en wenste ons een goede verbouwing toe. Na een tijdje bleek dat we toch meer wilden verbouwen dan we van tevoren bedacht hadden. Na een belletje met het bedrijf kregen we te horen dat we een grote container mochten huren en dat ze die over een paar dagen zouden brengen. Wat een topservice. We zijn nu halverwege onze verbouwing en de grote container is halfvol. We zijn dus goed op weg!