De goedkoopste zorgverzekering 2021; hoe vind je die?

0
1171

Nu iedere verzekeraar zijn zorgpremie voor 2021 officieel bekendmaakte kun je op zoek naar die verzekering met de beste prijs-kwaliteitsverhouding; op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2021. Dat de maandelijkse zorgpremie voor volgend jaar gemiddeld minder sterk dan stijgt dan algemeen werd verwacht,  danken we aan het feit dat heel wat verzekeraars uit hun reserves van de voorbije jaren putten.

De premie zegt niet alles over je toekomstige zorgverzekering

Hou er rekening mee dat de hoogte van je maandelijkse zorgpremie niet alles zegt over je verzekering. Wat je zorgverzekering allemaal wel en niet dekt is zeker even belangrijk. Bespaar dus zeker niet op de kwaliteit van je zorgverzekering. Verzeker alleen datgene wat je nodig hebt, maar verzeker ook niet minder. De beste zorgverzekering kies je makkelijk online. Door alle interessante aanbiedingen met elkaar te vergelijken kun je heel wat besparen. Je hebt nu tot eind dit jaar de tijd om van je zorgverzekering te veranderen. Zorgverzekering vergelijken is dus nu het moment. 

Welke zorg zul je zeker nodig hebben?

Ga voor je met je zoektocht naar de beste zorgverzekering zeker na welke zorg je volgend jaar zeker nodig hebt en welke wellicht niet. Dat helpt je de beste verzekering af te sluiten aan de beste prijs. Een ding is duidelijk: betaal uiteraard niet teveel, maar zeker ook niet te weinig voor je verzekering. Hou zeker rekening met datgene wat je verzekering zal vergoeden en aan welke prijs.

Wat met je eigen risico?

Een factor die je keuze van zorgverzekering in belangrijke mate bepaalt is ongetwijfeld je eigen risico. Dat is het bedrag dat je zelf betaalt wanneer je zorg nodig hebt. In sommige gevallen kan je eigen risico vrijwillig verhogen voordeel opleveren. Als je nu al zeker weet dat je veel zorg nodig hebt, veel medicatie gedurende een langere periode moet slikken of gespecialiseerde medische hulp nodig hebt bijvoorbeeld.

Extra verzekeren of niet? 

Velen denken dat ze zich nooit genoeg kunnen verzekeren. Dat is uiteraard niet zo. Je moet geen extra tandartsverzekering afsluiten wanneer je nu al min of meer weet dat je volgend jaar je tandarts alleen zult bezoeken voor een periodieke controle. Dan is het goedkoper om helemaal geen bijkomende tandverzekering af te sluiten.

De zorgverzekering met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kiezen doe je ook door:

  • Je zorgpremie jaarlijks in plaats van maandelijks te betalen: dat kan je tot twee procent korting opleveren
  • Een collectieve zorgverzekering af te sluiten: bijvoorbeeld via je werkgever, je vakbonden of gemeente. Studenten en zelfstandigen genieten vaak ook van korting op hun zorgverzekering.
  • Kinderen tot achttien jaar genieten van een gratis zorgverzekering via een van hun ouders
  • Vaak ben je goedkoper af door voor je partner een tweede, aangepaste zorgverzekering af te sluiten