Wellicht tot ziens!

Als je voor het eerst een bril nodig hebt, weet je vaak niet waar te beginnen. Misschien verwijst de huisarts je wel door naar een oogarts, of heb je zelf zo veel last, dat je een brillenwinkel binnen loopt. Dan onderga je eerst een oogtest om te kijken hoe goed je beide ogen zijn.
Vervolgens krijg je te horen welke sterkte je hebt, zodat je een bril kan uitkiezen. Veel monturen zijn duur, en dan nog de kosten van de glazen op sterkte er ook nog eens bij…maar toen kregen wij als tip Charlie Temple te horen! Dit brillenmerk verkoopt namelijk tegen een heel gereduceerde prijs zijn monturen, en heeft een 'niet goed, geld terug!' garantie. Ook kun je nu een bril online uittesten.

Wanneer een bril nodig?

Misschien vind je het lastig te onderzoeken wanneer je precies een bril nodig hebt.Maar ogen die een bril nodig hebben, kunnen dit uiten op een aantal manieren. Wellicht heb je vaker hoofdpijn, of misschien zie je 's nachts veel minder goed. Zie je bijvoorbeeld met je rechteroog alleen een waas, of vlekken, of de rode lampen van de auto maar niet de auto? Dan is het goed je ogen even te laten onderzoeken.
Je lichaam probeert altijd de 'status quo' te onderhouden, wat betekent dat je lichaam altijd op zoek is naar harmonie. Dit houdt in dat stel als je een spier hebt verrekt in je onderrug, je bovenrug harder gaat werken om je rug recht en gezond te houden. Dan krijg je misschien wel klachten in je bovenrug als dit lang aanhoudt, voor een probleem dat onderin begon!
Zo ook met ogen. Ogen willen scherp zicht, ver de huizen kunnen zien en dichtbij de details van een verpakking kunnen lezen. Als er een oog nou wat minder goed functioneert, gaat het andere oog ervoor compenseren. Zo kun je lang volhouden, tot dat het op een gegeven moment echt op is.
Je kan dit testen door eerst de ene hand voor je linker oog te houden en letters oplezen, en dan je andere hand voor je rechteroog houden en de letters oplezen. Welk oog ziet minder scherp? Als je dan uit beide ogen kijkt en de letters lijken prima te lezen, dan weet je dat je ene oog compenseert voor het ander.

Brillen voor iedereen.

En dat is niet erg, maar dit blijft helaas niet voor altijd zo! Voor je eigen veiligheid is het ook verstandig om alvast onderzoek te doen naar een bril. Bij kinderen kun je op vroege leeftijd een lui oog alvast aanpakken met speciale pleisters, maar als dit niet gebeurt kan di resulteren in een bril voor het kind. Gelukkig verkoopt Charlie Temple ook kinderbrillen!
Doe de oogtest en tot ziens!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Geld lenen? Bereken dan eerst je lening!

Het kan zijn dat je geld nodig hebt voor een grote uitgave, of misschien...

Zonvakanties: topbestemmingen voor een heerlijke vakantie

Op zoek naar een leuke en ontspannen zonvakantie? Zoek niet verder! Wij hebben een...

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten

Heb je binnenkort een vakantie gepland? Dan is het belangrijk om je goed voor...

De Tanita weegschaal

Als je op zoek bent naar een goede, professionele weegschaal, dan is een Tanita...

Een Aroma Diffuser: een ontspannen en gezonde sfeer in...

Wil je een ontspannen sfeer in uw huis creëren zonder een fortuin uit te...

Klussen met deze tips

Als je aan klussen denkt, is het eerste beeld wat vaak op je netvlies...

Populaire categorieën

Comments