Wellicht tot ziens!

0
1109

Als je voor het eerst een bril nodig hebt, weet je vaak niet waar te beginnen. Misschien verwijst de huisarts je wel door naar een oogarts, of heb je zelf zo veel last, dat je een brillenwinkel binnen loopt. Dan onderga je eerst een oogtest om te kijken hoe goed je beide ogen zijn.
Vervolgens krijg je te horen welke sterkte je hebt, zodat je een bril kan uitkiezen. Veel monturen zijn duur, en dan nog de kosten van de glazen op sterkte er ook nog eens bij…maar toen kregen wij als tip Charlie Temple te horen! Dit brillenmerk verkoopt namelijk tegen een heel gereduceerde prijs zijn monturen, en heeft een 'niet goed, geld terug!' garantie. Ook kun je nu een bril online uittesten.

Wanneer een bril nodig?

Misschien vind je het lastig te onderzoeken wanneer je precies een bril nodig hebt.Maar ogen die een bril nodig hebben, kunnen dit uiten op een aantal manieren. Wellicht heb je vaker hoofdpijn, of misschien zie je 's nachts veel minder goed. Zie je bijvoorbeeld met je rechteroog alleen een waas, of vlekken, of de rode lampen van de auto maar niet de auto? Dan is het goed je ogen even te laten onderzoeken.
Je lichaam probeert altijd de 'status quo' te onderhouden, wat betekent dat je lichaam altijd op zoek is naar harmonie. Dit houdt in dat stel als je een spier hebt verrekt in je onderrug, je bovenrug harder gaat werken om je rug recht en gezond te houden. Dan krijg je misschien wel klachten in je bovenrug als dit lang aanhoudt, voor een probleem dat onderin begon!
Zo ook met ogen. Ogen willen scherp zicht, ver de huizen kunnen zien en dichtbij de details van een verpakking kunnen lezen. Als er een oog nou wat minder goed functioneert, gaat het andere oog ervoor compenseren. Zo kun je lang volhouden, tot dat het op een gegeven moment echt op is.
Je kan dit testen door eerst de ene hand voor je linker oog te houden en letters oplezen, en dan je andere hand voor je rechteroog houden en de letters oplezen. Welk oog ziet minder scherp? Als je dan uit beide ogen kijkt en de letters lijken prima te lezen, dan weet je dat je ene oog compenseert voor het ander.

Brillen voor iedereen.

En dat is niet erg, maar dit blijft helaas niet voor altijd zo! Voor je eigen veiligheid is het ook verstandig om alvast onderzoek te doen naar een bril. Bij kinderen kun je op vroege leeftijd een lui oog alvast aanpakken met speciale pleisters, maar als dit niet gebeurt kan di resulteren in een bril voor het kind. Gelukkig verkoopt Charlie Temple ook kinderbrillen!
Doe de oogtest en tot ziens!