Dit moet je weten over industriële lampen

0
804

Industriële lampen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in huizen. Maar waar moet je opletten bij het aanschaffen van deze soort speciale lampen? Dat begint eigenlijk al bij de ruimte waar je deze lampen wilt plaatsen. Want welke ruimte wil je precies belichten? Is het de woonkamer, eetkamer of in de slaapkamer. In dit artikel een stukje achtergrond over de industriële lamp.

 

Wanneer is de industriële lamp ontstaan?

Het industriële tijdperk ontstond zo rond half 18e eeuw toen men grote fabrieken bouwden voor massaproductie. 100 jaar later kwam de gloeilamp in beeld en dat ontketende een ware revolutie. Fabrieken waren toentertijd maar saaie donkere gebouwen en konden licht goed gebruiken. In deze tijdsperiode ontstond de industriële lamp. Deze lampen waren groot, grof en voornamelijk gemaakt van staal. Allemaal als doel om een zo groot mogelijke lichtopbrengst te bereiken. Doordat gloeilampen nog vrij nieuw en duur waren in die tijd was bescherming nodig. Dat bracht een extra voordeel met zich mee dat de medewerkers in fabrieken minder verblind werden door het licht. Na de industriële lamp kwam de TL verlichting en dat wa een beter alternatief. Maar de industriële lampen zijn vandaag de dag weer helemaal hip en je kan ze tegenkomen in elk modern huis. Juist door de grote en stoere uitstraling maakt dat deze verlichting tegenwoordig weer zo gewild is door mensen.

 

Alles over de industriële hanglamp

Als je het over industriële lampen hebt dan denken de meeste direct over de grote hanglampen. Waarom is deze lamp zo trendy? Dat komt door de combinatie van de diverse materialen die worden gebruikt en de grote scharnieren en schroeven. Deze kenmerken zorgen voor een robuuste uitstraling die erg gewild is. Ook de kleur is een belangrijk kenmerk en bij industriële lampen is die nog vaak van een staal kleur. Maar genoeg andere kleuren zijn er beschikbaar zoals rood en of blauw. Je kan eindeloos combineren naar je eigen smaak, er is alleen een beetje lef voor nodig om de keuze te maken voor een industriële lamp. Met goede designs en juiste interieur kan je je kamer tijdloos maken.

 

Overweeg industriële wandlampen voor je kamer

Om jouw kamer nog completer te maken kan je ook overwegen om een wandlamp industrieel te plaatsen. Als men het heeft over industriële lampen wordt de wandlamp nog wel eens vergeten, maar ze voegen daadwerkelijk wat toe aan je interieur. Met grote, grove en stoere wandlampen creëer je gelijk een totaal andere sfeer in je kamer, die veel indruk zal maken.